Симулация на CPW хранят слот антена

I

imran_telecom

Guest
здрасти

Искам да simualte един CPW хранят слот антена в CST MWS ...Аз съм само на начинаещи.Аз ще се радвам, ако някой може да ме уведомите за всички начинаещи и полезни връзки.

Благодарности

Има хубава видео уроци по CST уебстраница.Има и ръководства и примери, които идват с CST MWS.Коя версия, който използвате?

Здравей Irfan1
Моля, помогнете ми с представените файл и ми кажи как да добавите CPW пристанището на модела.
Благодаря!
С най-добри пожелания!
Parris
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Моите изследвания не е за coplanar устройства.Но с моя опит, трябва да предоставят на възбуждане чрез използване на дискретни пристанища.Налице е добър пример за HFSS, но същият дизайн и симулация принципи се прилагат за CST MWS.Моля, проверете приложен настойнически.Тя е за HFSS, но вие можете лесно да се адаптира за MWS.

Аз ще ви препоръчваме да използвате waveguide вместо discreset заради нейната точност за изчисляване на S-параметри.

С уважение

Начинът, по който да се определи CPW порт се включва в подготовката за работа maunal на CST MWS Suite 2006.

Здравей Guy видите файл с CPW Fed.
Вие трябва да промените параметрите лента за Импеданс съвпадение
С уважение

Благодаря за информацията Element7k.Процедурата за определяне на CPW е подробно обяснено в новото ръководство.Инсталирам новата версия днес.Някак CST не ни изпратите нова версия доскоро.Изглежда има доста промени и подобрения.Чудя се, как ли eigenmode solver извършва в тази нова версия?

Благодарим ви за бързи отговори

Но има няколко запитвания ...

как да се определи приноса импеданс на CPW и слот антена отделно в CPW хранят слот антена структура ....???

Здравейте всички!
Кой може да ми помогне с представените файл и ми кажи как да добавите CPW пристанището в модела аз съм загрижен за него.Благодаря!
С уважение!
Parris

Ето това е

Благодаря за snkhan!
Можете ли да ми обясни за мен вариация, която сте направили и защо си направил това.
С уважение
Parris

Здравей parris:
Вие може да го направи по няколко начина, зависи от това как ви възприемат и които учудваш вас, аз обикновено правя като
1) Изберете лицето да съблекат
2) Кликнете върху бутона waveguide
3) Изберете "свободен" комбо, а след това удължи малко и от двете страни на X (В този случай 10)
4) В waveguide трябва да започнем от земята
5) 3 пъти (височина на субстрат) над пластир е добро сближаване
С уважение

Привет,

Какво ще стане, ако пристанището захождането на земята.Видях, че в някои exapmles в CST.Аз не знам разликата?

Може ли да се отнасят до някои конкретни примера.Според мен тя не би трябвало да се случи

В coplanar примери.За CPW без основание метал, CST препоръчва пристанището да бъде симетричен около субстрат.За CPW със земята метал, те препоръчват това пристанище просто достигне земята метал.
Проверка на стр.132 от PDF файл "Първи старт" за CST 2006.
Аз не знам защо тази разлика?

Аз високо оценявам помощта ви, ако знаете как норми трябва да бъдат в случай на CPW със земята материал.Аз
съм се различни видове грешки> Check този пост: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=166406&highlight =

С уважение

Аз нямам 2006 костюм, така, ако можете да качите снимката тогава ще бъде в много по-добре да се визуализира conditon.Сигурен съм, ако пристанището е под земята какво ще се случи becoz на PEC.

С уважение

Здрасти,

Всъщност, не е голям проблем, за да зададете на пристанището, както CST посъветвани.Проблемът съм изправен е как да се определят норми за различните CPW слот антени.

Така че, ако имаме някои CPW слот антена, както в прикачения файл.Нека поговорим, ако имаме основание самолета или без основание самолета.Тогава ще имаме два случая.
Моят въпрос е: Как да се определят норми за всеки случай?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back