Симулационни тичам време

B

bibo1978

Guest
Искам да се намали ми симулация Runtime,
че са опитали всичко техники, за да ми познания, но ми Runtime е много голям.
Аз работя за Modelsim 5,7 под Windows, но дори и с подходящи PLI модели и VCD файлове, ако е възможно, незначителни промени в проекта, ще бъдат часа, за да симулират, аз знам, ако е възможно, че друга симулация инструмент предлагат бързи резултати, отколкото Modelsim или е там по-добра техника, за да получите бърз симулация резултати.може да бъде, ако на кода може да се преобразува в по-бърз, отколкото изпълнението език VHDL или Verilog, аз знам,
по принцип искам да знам какво е възможно техники, за да спаси тичам време

1.Опитайте Кейдънс
на NCverilog.AFAIK е най-бързият симулатора.
2.Опитайте се да upgarde вашата система.

Има и правиш Постмаркетингов Синтез симулация или предварително синтез се, че голяма част от времето.I m познае за следприватизационен синтез или Пост-P & Р.Инструменти, различни от ModelSim може да бъде по-стабилна, но ModelSim е бързо.U да изпробвате замяна Ур Памет блокове с Arrays (само за симулация цели),
избягвайте включително. Sdf за следприватизационен P & R или може би използвате някои бързи машина.
PS: PostP & R симулация за Ср.VHDL код на сървъра клас процесор с 1GB Рам даде само 5ms симулация вървят 1 Хр.

Имате ли ModelSim SE?Тя е с оптимизатора.Аз понякога се използват vopt да ускори ми Verilog sims.

Аз обикновено разделят си проект, за да симулирате всяка част поотделно, за да се избегнат дълги SIM пъти.

може да имам нужда да ъпгрейдвате паметта ми Имам само 512 DDR-RAM, това може да бъде основният проблем,
моят процесор е ОК
Аз правя и двете пост и предварително симулация на курса пост отнема много по-дълъг Runtime, но дори и поведенчески симулация отнема много време, както беше казал да използвам VCD файлове, но все пак ми е голям Runtime въпреки че понякога може да се намалява повече от 50% Аз съм с SE версия
Аз wantt да знам повече за Оптимизатора работи той с VHDL, както и

vopt designUnit-о optimizationname
След това, чрез симулиране на vsim optimizationname
Той обикновено се слива модулите / процеси, премахва регистри
др U може findout повече от Команди наръчник с ModelSim документация.

Здрасти,
по-добро използване VCS и за дъмпинг изложени симулация дейностите по-добре fsdb дъмп файлове вместо VCD използвайки PLI позоваването на Дебюси от Nova

е портата нивото симулация?Използването на хардуер ускорители ще ускорим на симулация.

bibo1978 написа:

Искам да се намали ми симулация Runtime, че са опитали всичко техники, за да ми познания, но ми Runtime е много голям.

Аз работя за Modelsim 5,7 под Windows, но дори и с подходящи PLI модели и VCD файлове, ако е възможно, незначителни промени в проекта, ще бъдат часа, за да симулират, аз знам, ако е възможно, че друга симулация инструмент предлагат бързи резултати, отколкото Modelsim или е там по-добра техника, за да получите бърз симулация резултати.
може да бъде, ако на кода може да се преобразува в по-бърз, отколкото изпълнението език VHDL или Verilog, аз знам,

по принцип искам да знам какво е възможно техники, за да спаси тичам време

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back