Символът не е определено OPTION_REG грешки

S

SamanthaL

Guest
Здравейте всички!

Аз съм се опитват да използват RS-232 за PIC18F4550. Написах на кода вече, но аз
съм се грешки, казва, че следните променливи, които не са определени. Мислех, че тези са стандартни променливи, които не трябва да е необходимо да бъдат определени. Знаеш ли какво е проблемът?

променливи генериране грешки:
INTF
FSR
SSPCON
INTEDG
PS2
PS1
PS0
OPTION_REG
RP0

Аз също
съм се грешки с тези променливи, но също така да получите грешка, когато се определят тях.

Предупреждение [207] C: \ SERIAL_1.ASM 137: Намерени етикета след колона 1.(xtal_freq)
Предупреждение [207] C: \ SERIAL_1.ASM 138: Намерени етикета след колона 1.(baudrate)
Предупреждение [207] C: \ SERIAL_1.ASM 139: Намерени етикета след колона 1.(spbrg_value)

Благодаря Ви предварително за Вас време!

Асемблер, които са в използвате?

Аз
съм с помощта на микрочип MPASM toolsuite на MPLAB.

Благодаря за бърз отговор!

те са стандартни, трябва първо да включват,
Inc файл .. Имам показва за 16F628
Код:включват "p16F628.inc"

Аз
съм с помощта на PIC18F4550.Трябва ли все още трябва да се включат, че
вкл. файл?

и трябва да използват
включват "p18F4550.inc"
и тя ще работи

предупрежденията са ОК ...те се опитват да направят кода по-neater този игнорира всички тях

Този файл е включена.Означава ли това, ми файл е повреден или нещо такова?Къде мога да изтеглите друго копие да тествате това?

Току-що погледнах в P18F4550.inc файл.Тя не съдържа OPTION_REG.Това ли е нормално?Аз имам две копия на файла в компютъра си и нито един часа включва тя.

В p18f4550 не е опция регистър.
Този регистър е обикновено се използва от средата на гама устройства, за да създаде Timer_0/WDT prescaler и прекъсват дава възможност за INT ПИН, timer0, пристанище б промяна и прекъсват своите знамена.
На pic18,
те имат свои собствени регистри.

Също така, никога не игнорира компилатор предупреждения, освен ако не сте разбрали това, което казва и това няма да повлияе на Вашия код!
Тези предупреждения звук като променливи се тълкува като етикети?

Аз
се опитвам да напишете RS-232 изпълнението на тази снимка.

Как би тези редове се извършва в PIC18 тогава?И какво правя тези други символ не намерени грешки, за да превеждате?

bsf OPTION_REG, NOT_RBPU
bsf OPTION_REG, INTEDG
bcf OPTION_REG, T0CS
bcf OPTION_REG, T0SE
bcf OPTION_REG, PSA
bcf OPTION_REG, PS2
bsf OPTION_REG, PS1
bsf OPTION_REG, PS0

Аз бях прикрепен моя код за контекст информация.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Този код трябва да са написани на различни за устройството.

bsf OPTION_REG, NOT_RBPU "Порт Б издърпайте нагоре активирате
bsf OPTION_REG, INTEDG "Прекъсване на нарастващите ръб на INT ПИН
bcf OPTION_REG, T0CS "Таймер 0 източник вътрешния часовник
bcf OPTION_REG, T0SE "увеличение на ниска до висока transistion
bcf OPTION_REG, PSA "Prescaler възложени Таймер 0
bcf OPTION_REG, PS2 "Prescale rateselect бита 1:16
bsf OPTION_REG, PS1
bsf OPTION_REG, PS0

Всичко това се прави по различен начин в pic18.
Микрочип направя инструмент за генериране на код, наречено "Прилагането Maestro" на разположение тук

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en020194

Това ще генерира uart код за pic18.

Нейната красива crappy инструмент, но трябва да сте започнали.

Благодарим Ви, че върхът на софтуера.За съжаление, тя само предоставя код в C. съм, работещи в събрание.Аз бях решил да премине към PIC16, които аз съм малко по-запознати с.Аз създадох друга публикация нарича RS232 да се справят с проблеми като съм там.Благодаря на всички ви за вашата помощ!

Заявлението маестро генерира код в С или Асемблер!
Можете да избирате между тях.

Отидете в микрочип уебсайт и изтеглите ръководство за вашето устройство.На проверка ще откриете, че това устройство не разполага с OPTION_REG който е съставител защо не го признават.Наръчникът ще посочва какви бита ще трябва да определят и по какво се регистрирате, ще ги намерите за вашето устройство.Успех!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back