Силата и слой на почвата за сигнални линии, маршрутизация в 4 слой PCB

• Thread starter contagiouseddie
  • Start date
C

contagiouseddie

Guest
Здравейте момчета, аз съм се започне на 1-ви слой PCB 4. Аз съм малко, разделена на сигнал линии маршрута на слоевете. Аз не съм сигурен колко можем да използваме силата & слой на почвата за сигнални линии за маршрутизация. Знам, че трябва да избягват да се използва както от тях, тъй като те са трябваше да бъдат посветени на земята и мощност самолет. Но около колко процента от тези 2 слоя може да се използва пестеливо за сигналните линии? Благодарим ви, момчета. : D

Тя зависи от това какви са изискванията на сигнала, тя е висока скорост на борда с контролиран импеданс, или е потребител приложение с бавен цифрови и евентуално аналогов, ако по-късно е случаят, може да се маршрут, толкова, колкото искате, по силата равнина , като се има предвид, че приемственост трябва да се съхраняват и щедра сума на мед трябва да бъде на разположение от източника на захранване до по-висока сила на тока устройства - равнината на пътя е по-добре игнорирани или се използват само като последно средство - ако тя е висока скорост на борда , това е по-добре да се добавят слоеве, а не компромис вашите самолети - здрав разум прилага. SIGINT

Здравейте, Както SIGINT казва, това зависи от точките, които той е споменато в своята нишка, то всъщност зависи от съединение и неговата сложност. Ако тя е висока проектна скорост и смесени сигнали, тогава вероятно трябва да отидете за многослойни. Те също го използват за издаването на EMC, за да знаете повече за това, моля погледнете в линка, и са поставили под .. http://www.ce-mag.com/ce-mag.com/archive/01/03/0103CE_028.html http://www.elmac.co.uk/desfremc HTM Поздрави, Рамеш

Оценките ще са различни, но аз обикновено се помисли за нещо над 2 GHz, тъй като регионът, където RF съображения стават значими въпроси. Дължините на вълната, са от порядъка от размери и ефекти на ПХБ предаване линия са виждали. Екраниране и чрез също започват да бъдат значителни.

Аз съм добавяне на още 2 слой на борда, така че сега тя е 6 слой. Веригата има външен интерфейс към паметта (SDRAM), но работи на 48 MHz. МиКроКонтролерът работи на 55 MHz. Предполагам, 6 слой е достатъчно за този проект. Земята и самолет на властта единствено за себе си само. Аз съм с помощта на книгата "High Speed ​​Digital Design - Наръчник на черна магия" от Howard Johnson като ръководство, а също и някои друга справка. Важна аналогов сигнал линии и чувствителен сигнал линии аз ги маршрут 1-ви. Благодаря за съвета.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back