Сигма-делта модулатор интегратор въпрос

L

ljy4468

Guest
Здравейте всички ~ съм въпрос за intgrator SDM. когато ние модел интегратор като Z-домейн (виж attatched) някаква книга (аналогов интегрална схема дизайн: Мартин) обясняват (б), но някои книга (Ричард Шрайер) обясняват интегратор, като (а) какво е правилно?? Толкова съм объркан. Някой дава ми помогне моля Благодаря предварително

всъщност вторият е V / U = (Z ^ -1) / ((Z ^ -1) -1) Мисля, че втория е използван, тъй като има забавяне в предния път

(А) изглежда да бъде функция за оформянето на шум

Благодаря, safwatonline! каква е разликата, че забавяне в напред-пътека? ми обясни по-подробно, моля

само вторият има забавяне в сравнение с първата

И двете са интегратори, т.е. и двете ще ви осигури с необходимите NTF (1-Z ^ -1). Единствената разлика е, че STF на първия = 1, а за втория е Z ^ -1, което е просто забавяне (т.е. продукция е същата като входни данни, но със закъснение). Понякога, когато се прилага цифров SDM (PLLs DACs IR), имате нужда от регистрите, да бъдат поставени в предния път не на обратна връзка, за намаляване на критичния път и enalle по-високи скорости часовник (същата идея като pipelining). Също така, за високо ред единични примки, това може да повлияе на стабилността (но не съм сигурен за това).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back