Сериен срещу паралелно.

G

Guest

Guest
Здрасти,

Аз съм се чудех как е възможно един сериен интерфейс бъде по-бързо, отколкото паралелно един.Например, USB 2.0 поддържа висока скорост на 480Mb / сек, което е много по-бързо, отколкото Паралелното курс пристанище трансфер, въпреки че логично прехвърляне на данните в паралелни следва да бъде по-бързо, отколкото в серията.
Последно редактиран от Шедьоври на 18-ти април, 2003 14:46; Редактирано общо 1 път

Причината, че по-новите дизайни по-бързо автобус употреба е сериен кабел цена.Той струва по-малко цяло за кабела да имат едно високо качество, на проводници и имат силиций в двата края бягам по-бързо.Друг аспект на ВС на малкия размер на connetctors който е голям аспект на makng преносими компютри по-малък.

Изводът е научил в старите дни на автобуса система SCSI.

Номерът е в диференциално режим.Колкото по-бърз сериен автобуси като USB, Firewire, Ethernet и т.н. всички използват диференциални двойки за данни.Диференциална режим предлага много повече шум отхвърляне освен анулиране повишение / попадат време закъснения.

Ако паралелно с автобус е проектиран с диференциално сигнал, че би било твърде скъпо.Но можете да получите много високи скорости на данни.Но както каза банален, сериен кабел означава по-евтини и по-евтини конектор.Със скорост винаги нараства, аз двойно ние ще се върнете обратно до паралела на автобуси по-скоро.

differential signals.

Всички по-нови висока скорост на сериен интерфейс използват ниско напрежение
сигнали диференциал.Това, съчетано с висока възбуждане на ток, позволява надеждна работа при много високи нива на данни.

По данни със скорост, продължават да се покачват, става критично значение за мач на диригента дължини в рамките на паралелни автобусни за предотвратяване на негативно влияние между автобус сигнали, поради различия в разпространението на закъсненията.В един момент вече не е практично да се опитат да съвпадат с диригент дължини, и единственият начин да се получи надеждно по-високи нива на данни е чрез серийна шина.

USB използва много по-бързо тактова честота в сравнение с традиционните паралелен порт.

Ще никого PLZ показват полезни сайтове за USB програмиране ..

yousafzai написа:

Ще никого PLZ показват полезни сайтове за USB програмиране ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back