Сграда PFGA борда

M

Mr.Deeds

Guest
Здравейте,
Аз мисля за изграждане на базови FPGA дъски, като обикновено тези, на Xess .. Има ли някой там, който може да ми помогне или ръководството мен?

Здрасти!
Искате ли да построиш PCI борда или просто дъска с testpoints?
Мисля, че можете да задавате въпроси, тук бяха и много опитни момчета.

С най-добри пожелания
vladz

Има много въпроси, отворен?
- Колко голям (или малък) е FPGA устройство, което желаете да използвате?
-
Ами пакет (напр. BGA)?
- Кои FPGA семейство?
- Какъв вид на компоненти трябва да бъдат на разположение на дъската?
- И много повече ...

Какви функции са да имате намерение да?Може да се наложи най-малко една 4/6 слой ПХБ, в зависимост от скоростта, от която се нуждаете.Ако имате намерение да се изработи PCI борда може да се използва PCI мост от PLX, освен ако вашата цел е да не се развият PCI код.Вие можете да направите сами събрание, ако използвате tqfp чип.
с уважение

Мисля, че за първи подход трябва да забравим за PCI: в този случай трябва да се направи труда не само PCI ПР, но също така и мястото на водача.Моето предложение е среден размер (100k-300k портите) FPGA, които могат да бъдат намерени relativately лесно и евтино:

ACEX или циклон от @ | Ter @, или
SPARTAN 2 Д от XILI | NX

-
Не го забравя "да се махнем всички колчета
-
Не забравяй "т clocking:
Опитайте се да използвате FPGA с PLL на борда и да имат възможността да се въведе външно осцилатор, чрез извън часовник с BNC или с нещо като часовник генератор в съвета, ако нямам PLL вътре в FPGA.(Елхови например, имат много малко от тях)
- Възможност за зареждане на FPGA директно от външен кабел или натоварваща един exteral EEPROM.Можете също така да имат възможност да се зареди от uController.
- А бързо паметта на борда може да бъде също така добре, както и светкавицата.
- Светодиоди, джъмперите.
- Бутони за нулиране на ...
- Един Ethernet или сериен порт.

Както виждате, на борда може да е толкова лесно или трудно, колкото искате.
С уважение

Здравейте г-н Делата

Мисля, че би било полезно да се обясни защо искате да изгради такъв съвет, вместо да търсят съществуваща борда.Изграждане на нов прототип борда е голяма инвестиция, а може би и ние можем да ви нещо, което да отговаря на това, което искаш?

Разбира се, ако искате да го направите за хоби,
бих се опитам да отида за по-малък FPGA, например, се поддържа от Xilinx WebPack Софтуер (безплатно).

С уважение,
Бълвоч

Здрасти,

cesys, Германия е интересна и добре документирани дъски.Да разгледаме:

hxxp: / / xxx.cesys.de/ebene2/download.htm

Здравейте всички ..
Благодаря за Ур ценни отговори,
ето някои подробности ... всъщност аз искам FPGA_board основно за обработка на изображения, свързани с приложения .. аз работех с Xess Xs40.
Трябва да се построят прототип борд, който дава възможност на някои приложения за обработка на изображението .. за FPGA семейство, мисля, че това ще бъде прилагането на издръжка, но аз мисля, че ще бъде от XC семейството ... аз съм объркана относно от къде да започнете и изтегляне на протокола ще бъде на разположение ..?

Thnks, перспектива за помощта

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back