Свързване на няколко 8,052 микроконтролери на автобус

H

hed

Guest
Здравейте момчета, аз съм изграждането на система, в която няколко 8052 ще комуникират помежду си чрез изпращане на съобщения. Разстоянието между всеки микроконтролер ще варира между 1 метър и 50 метра. Ще има микроконтролер майстор, който ще изпраща съобщения до всички останали (роб) микроконтролери. Робът микроконтролери също ще бъде в състояние да отговори на капитана. Въпреки това, ще има сблъсъци, когато две роби отговори на капитана в същото време. Аз съм мислене на някаква RS-232 автобуса с помощта на вградения в UART на 8052. Мога ли просто да свържете всички Tx колчета на роби на ПИН майстор Rx и Tx болт на капитана да всички щифтове Rx на роби? Дали този дизайн работа? Може ли някой да предложи как това може да се направи. Или пък, ако има някои други начини за този дизайн. Много благодаря Hed

Салам, Търсене за "Final Word 8051" книга на EDABoard. И прочетете глава 10 (мисля) за "Изграждане на мрежи използват 8051" Bye

Здравейте, Ами, знаете ли RS485, RS232 е 1 Tx до 1 Rx, RS485 и може би 32-32. Проверете RS485 чипове от TI NSC или или Мото. Наздраве, Дейви Zhu

Как CAN стандарт работа? Как да взаимодействат с 8052s? Трябва ли да използвам някакъв усилвател за сигнали, за да пътуват 50 метра? MAX232? Благодарение Hed

50 метра? Сега това е на разстояние, аз мисля, RS232 стандарти не ще вече работи правилно в това разстояние, опитайте RS485, е по-добре.

8O R232 само глоба за по-малко от 10 метра, така че да можете по-добро използване RS485 IC.And системата ви, слюнка MCU изпрати само meseage след получаване на магистърска и reguestion.I мисля, че ще ви отговорим цел.

Всъщност, на практика RS232 може да работи 50 метра, но само с ниска скорост на предаване, нисък шум. Аз го направих с 4800bps, тя е вярна. Във вашата система, мисля, че можете да проектирате един async сървър или RS485 употреба. Async сървър е устройство има RS232 порт капитанът и много RS232 порта клиента. Капитанът устройство анкети клиентските устройства и изчакайте за отговор от клиенти.

Предлагам, че ако искането е по-малко от 12 метра и само два MPU в автобуса. Вие може да използвате RS232 автобус. Но ако MPU повече от 2 своя или разстоянието между MPU и MPU повече от 12 метра. RS-232 протокол не може подходящ вашата кандидатура. Можете да разгледа RS-485 автобуса.

Hi трябва да използва RS-485 Ако използвате RS232 след топология: TX1-> RX2 TX2-> RX3 TX3-> RX4 ... TXn-> RX1 (същата RING BUS) не е главен и слюнка. Ако част получите нова стойност, проверка на данни: - ако е данни е приемник .-> обработка на данни - Ако няма, го предават данни по него е TX. (Същото на повторител).

Да, това, което искате да направите, е възможно и практично. Ключът се крие в роби. Робът, който има разрешение на капитана може да притежава автобуса с определен период от време. Аз наричам това като обща серийна шина. Разстоянието е друг проблем. Оптичен изолация може да бъде добър начин да удължите RS232 Upto милион километра.

просто използвайте може или wiznet Хардуер TCP-IP модули. Може да е една serisl работа автобус в диференциално режим и може да работи със скорост до 1Mbps и 100kbps @ едно километра дължина. осакатявам

Мисля, че използването на оптични решение изолация може да бъде по-евтино, отколкото може да решение. Въпреки че оптично решение двойка е доста стар, това е лесно да се направи при ниска скорост.

8051 (и нейните производни) е отличен MCU за този вид комуникация защото той подкрепя - в хардуера - едно мулти-процесорни режим, който използва 1 / 9 малко в сериен поток да посочи адрес байта. По този начин е много лесно да се избегнат сблъсъци в съобщението. А multidrop RS-485 топология е идеалният брак с този режим на комуникация и съм го няколко пъти с голям успех. След като използва MCU възли като ретранслатори на няколко километра дълъг 4-жилен кабел, 2 сила и 2 данни, и там са почти без грешки комуникация и тези, които са били открити с просто КРС. Трябва само да се приложи много прост протокол - забравете за CAN, TCP / IP и сложни такива, да го прости. 8051 + RS-485 комбо е толкова стабилна и лесна за изпълнение - аз просто го обичам! : Споко: / Рамбо

в рамките на 15 метра, можете да използвате RS232 @ 115 Kbps използва екраниран кабел. Това разстояние може да се увеличи скоростта на предаване, ако се поддържат ниски. по-висок трансфер на данни и дълги разстояния (1.2 km макс.) -> RS485.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back