Рязане PCB следа с полезни нож?

B

bobsun

Guest
Здравейте, възможно ли е да се разчупи следа PCB помощта на остър нож на комунални услуги? Аз трябва да се замени една следа върху [COLOR = "# FF0000"] горната повърхност [/COLOR] на борда с друга връзка скачач проводник. Това е многослойна съвет и доста за щастие няма други следи под предназначени точка на пробив. В тази ситуация, може ли просто да използвате остър нож полезност на рязане? Боб

Можете да го направите с помощта на отвертка, нож или стъргалка PCB, драскотина следа внимателно напред и назад, докато се отстранява тънък слой мед, бъдете внимателни, защото вие не искате да повреди околните следи така се работи бавно и прецизно. Друг вариант е да се драскотина следа с ъгъл на отвертка, за да се реже вертикално. Алекс

Алекс, Какво ще кажете за X-ACTO нож? Гугъл и изглежда много магазини се продават тази марка на нож за печатни платки модификация. Се чувствате в сила? Боб

Ако го има, можете да го използвате, но това може да стане с всичко, което има остър ръб. ПХБ не ще да бъдат отрязани като хартия, трябва да го скрап няколко пъти, докато на тънък слой мед изгасва. Алекс

Алекс, аз го виждам, благодарение. Боб

Хората имат различни предпочитания. Аз лично като малък (9 мм острието) модула острието ножове за всички видове модификации на ПХБ. За широки следи, DREMEL с малък инструмент за смилане трябва да бъдат разглеждани. С него, дори можете да получите достъп до вътрешните слоеве на многослойни съвет.

FVM, Ница ви видя отново:) Моят първи съвет е работил и съм се правят някои модификация работи за нови връзки. Благодаря за информацията. Боб

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back