Роботизираната ръка - Как да се увеличи въртящия момент

H

hauntedfury

Guest
Аз току-що завършили механична структура на роботизирани ръката ми, но теглото е просто твърде много и Motors не изглежда да се произвежда достатъчно въртящ момент, за да се вдигне теглото. Снимка на ръката е по-долу ... Ay предложение как мога да увеличи въртящия момент? Трябва ли да се използват съоръжения за тази цел или ще трябва да промени целия механичен дизайн на това нещо?
Arm.jpg

Може да опитате някаква контра баланс за всяко рамо сегмент. Също така можете да търсите на мрежа за макс ток и напрежение, че всеки мотор може да се справи. Повечето двигатели могат да бъдат много по-високо от номиналното напрежение. например можете да карате с 14 волтов мотор с> 40 волта. Това ще увеличи въртящия момент. Също така, ако използвате стъпкови мотори след това с помощта на правилното карам степер също може да помогне. Виж 297 / L298 информационните листове за.

Здравей Hauntedfury, аз съм много заинтересовани в роботиката. Моето предложение за вас проблем е да се намери друг тип мотор с дръжка на въртящия момент. Вие все още може да използвате един и същ дизайн мех, вместо просто да намерят най-подходящия размер на моторните превозни средства, за да замени стъпков мотор. Има много на моторните превозни средства в интернет, че можем да използваме. Предлагам да използвате червей предавка тип мотор или мотор редуктор главата с механични почивка. Това е, защото вие сте проектиране на роботизираната ръка на ръка трябва да я държи позиция, ако искаме да. ТК "Научете, докато умреш" Pian.

Можете да използвате VARIABLE TRANSIMISION за увеличаване на вашия въртящ момент.

Можете да използвате серво мотори на подобен размер, така че няма да се наложи да модифицирате вашия дизайн. По този начин вие също така ще имат предимство на контролиране серво използването на някои PWM сигнали.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back