Ресурси за Рийд Соломон декодер

W

whateva

Guest
Здравейте, някой може да ми помогне с прилагането на berlekamp алгоритъм за (7,3) Рийд Соломон декодер, и са открили няколко кодове, но не мога да ги разбирам, както аз не съм с множители, а аз съм с СДПП за GF MUL . На второ място при синдром на генератор datain и на изхода на множител, когато се добавят, може да доведе до нулева стойност, т.е. 3'b000, който след това се съхраняват в регистъра. За такива случаи, аз искам да направя ifelse изявление, че ако стойността в регистъра е 3'b000, следващия път datain не трябва да се добавят с изхода на множител от посочените по-горе .... трябва да бъдат предадени като такива към регистъра. Но проблем, аз съм пред е, че аз съм изчисляване на ценностите, върху sys_clk използва винаги изявление т.е. винаги @ (posedge sys_clk или negedge RST) започва z1 = datain ^ m1; / / m1 е на изхода на множител И data_clk ми е различен, т.е. datain е в data_clk, но стойността е манипулиран sys_clk аз не знам как да се приложи нулева условие за следващата стойност на datain .... Моля да ми помогне с този ...

Здравейте, следната връзка е много добро описание Рийд Соломон кодеци: http://www.bbc.co.uk/rd/pubs/whp/whp-pdf-files/WHP031.pdf Има обработени примери (на различни етапи в декодера), но за код (15,11). Се надявам, това да помогне.

аз имам пишете на = 4 червени Соломон, прочетох някои хартия IEEE и го напишете!! Ако искате някаква хартия, свържете се с мен!!

на хартия, предоставени от reedsolomon е добър! благодаря. Мисля, че това не е много dificult, но доста по-скъпо от време.

отколкото every1, но имам нужда от помощ в verilopg кодиране, аз knw логиката на Рийд Соломон кодиране и декодиране, си Verilog кодиране на декодер, че съм като проблем. ... от помощ?

можете да видите eccpage.com за кодове SOM [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 2 минути: [/ цвят] [/ размер] Здравейте, можете да видите това Ресурси: www.opencores.org , ако не можете да разберете пишете ми [E-mail] zahedi79@yahoo.com [/ имейл] имат добро време.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back