Режими в Вълновод

K

Kfactor

Guest
Имам били четене Electromagnetics "книгата на Краус / Fleisch да се разбере режими в вълноводни но не е много ясно за мен, аз не разполагат с достъп до друга книга право
сега, защото библиотеката е затворена за празниците.

Може ли някой любезно ми даде един интуитивен обяснение за различните видове TE10, TE20, TE11, TM10, TM20, TM22 т.н.?

[/ B]

Режими се отнасят до начина, по който полета са раздадени.Те са основно на собствени функции, съответстващи на Уравненията на Максуел с подходящи условия граница.

-svarun

за определянето на ТЕ и ТМ режим, различен литература (/ автор) имат свои собствени определение, за най-общо договорени на определянето на режим в правоъгълни метални вълна:
ТЕ режим се отнася в надлъжна посока (вълна посадъчен посока) не електрическата компонента област,
ТМ режим се отнася в надлъжна посока (вълна посадъчен посока) не магнитната компонента област.

TEmn или TMmn, М и Н означава в съответната посока на електрически / магнитното поле са м или N периоди, където 0 означава, че той е равномерно разпределен.

С най-добри пожелания,

Свързани с предишни отговор:

За режим например TE10 означава, че електрическото поле е половината период по оста х (в декартови случай, т.е. в правоъгълна вълна).За пример от

http://www.amanogawa.com/archive/docs/EM15.pdf

можете да намерите глоба документация.Налице е интуитивен фигура в страница 272 от TE10 режим.Имайте предвид, че електрическото поле не е компонент по Z-axix (надлъжната ос), но магнитното поле има.На всеки точка магнитното поле и електрично поле са перпендикулярни един на друг.Closer потока линии са взаимно в картина, по-силна е поле на съответната точка.

Може би TEx0 или TE0y режими са най-лесни за разбиране и признават от графични презентации, х половината периоди по X или Y-ос.TExy презентации не са толкова ясни, но те могат да бъдат understans по подобен начин.

Ако някой вземе една точка от вълна ръководство, а след това движи успоредно до х-(или Y ос), електрическото поле трябва да се променят проявяващи х (или Y) на половината периоди.Тъй като електро-и магнитното поле са перпендикулярни на всяка точка, също и разпределение на магнитното поле трябва да бъде променена.Също така ТМ режими не са толкова интуитивен, но те могат да бъдат thougth по подобен начин; периодично променя полета.

с уважение,
Маркус

Здравейте:

Ако имате проблем в разбирането на своите концепции, можете да намерите много полезна тълкувания в тези книги:

Микровълнова пасивни вериги от Rizi
или
Поле & вълна Electromagnetics от Ченг

но ако искате да разберете своите концепции по-дълбоко & visualy можете да използвате HFSS софтуер и анализ на няколко себе си вълна.
Сигурен съм, че ако можете да анализира някои вълна ръководства & видите резултатите от тях, можете да го разберем по-дълбоко.

успех

Аз ще се препоръча употребата HFSS или някои други 3D софтуер и се опитват определянето на режима в тази .. вие ще получите доста добра идея от там

Всичко за което искате да знаете, че са на режим размножаване на брой зависи от дължина на вълната Е-област или М-поле.Можете да спрете си от ЕЕ-меки или микровълнова офис.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back