Регулиращи HF антена - молба за помощ

T

tang16

Guest
Здрасти,

В момента аз съм проектиране просто Monopole антена.Моят дизайн е нещо подобно на ръкав антена.Бих искал да потърсят помощ, да знаят какви са изолационните материали, които мога да използвам за настройка Monopole антена.

Благодаря за вашата помощ.

А ръкав е λ / 4 дължина цилиндър, който се държи като задуши да пречи на RF текущата изтича във външната повърхност на захранващото коаксиален линия.
Обикновено диелектрик между ръкава и кабел фуражи е въздух.
Искаш ли да се настройвам на ръкавите или Monopole елемент?

За съжаление ..Аз съм нов в тази Бих се радвал, ако можете да обяснят по-малко за мен.Имам приложен моята представа за Monopole антена.

Ако аз не съм прав, че е на Monopole елемент, който бих искал да бъде настроена.

Това изглежда няма тон, както всяка антена, че аз знам.Прилича на discone антена, но Monopole елемент трябва да бъде в горната част на пола (или ръкав).

В Monopole антена ще бъде на върха.Но в началото той не е конус Ето защо аз не мисля, че това е discone.

Моля да ми помогне, както аз съм остана за моя проект.Благодарности.

Все още са объркани.В изготвянето на Monopole елемент е в рамките на конус.

Проверка на мрежата за примери:
http://jeremiah.oeltjen.us/discone.html
http://www.kandka.com/mirrors/www.cebik.com/wire/discone.pdf

Discone антената може да използва като активен елемент, един хоризонтален диск за хоризонтална поляризация (твърди или множество кабели), или вертикална все още мъниче за вертикална поляризация.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Не.Разбирам, че discone е конус на върха, но моята е точно като на ръкавите антена, но аз съм помолен да свързвате кабели слиза от върха на диелектрик елементи обща цел за настройка.

Моят opinon е, че тя няма да работи.

Сигурни ли сте, че централната фигура е Monopole антена, а не коаксиален линия до върха.Ако сте стартирали Коаксиален до върха, а после се завтече един тел обратно към земята от центъра диригент и други тел от щит в горната част, а след това на земята самолет, ще има (наркоман) дипол, че ще получите на хоризонтални и вертикални поляризация.Можете да използвате lumped елементи в края, за да го резонират.

Моят първоначален проект е само един коаксиален, но работи на симулация без lumped компоненти, резултатите ми не беше толкова добър.Така си промених дизайна да бъде по този начин.Мога да опитам да се ре-дизайн ми антена, но аз не знам какъв lumped и материали да използвате.

Има ли някакви документи за това, за да мога да го използвам като за сравнение?

Благодаря че ми даде някои насоки.

Какъв тип симулация софтуер, който използвате?Един simultor EMAG?

Например, когато сте поставяне на "lumped елементи" не е в "земята", но в някакъв момент на кръгла парче метал, на известно разстояние от центъра на диска.Ако сте просто моделиране lumped тези елементи, като свързване към "земята", вие ще получите слабите резултати симулация.Богат
www.MaguffinMicrowave.com

Аз съм с HFSS за симулация.Това е софтуер, даде ми да го използвам.

Мислех си за използване на lumped елементи, които могат да се прикрепва към "земята".От друга страна, имам една идея за поставяне на борда над земната повърхност, така че мога да поставя lumped елементи.

Има ли други начини за свързване на lumped елементи?Какви са lumped и елементи да използвам?

Моля да ми помогне!

Здрасти,

Моля да ми помогне за това.Опитах се търсят и аз съм остана за него.Моля да ми помогне.Благодарности.

Моля да ми помогне ..Аз бързам за моя проект и аз съм остана.Аз не съм намерил документ за ръкав антена с земята кабели.

Може ли някой да ми обясни какво е λ / 4 sperrtopf?

Друго нещо, което се използва HFSS, мога ли просто разшири центъра на коаксиален кабел и го третират като ми Monopole?[/ IMG]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back