Разстоянието между компонентите около BGA чип

M

maxascent

Guest
Hi Има ли някакви общи правила за отстояние на компонентите, поставени около BGA чип. Не искам да ги поставя твърде близо, така че да не могат да бъдат произведени, но също така не е твърде далеч. Наздраве Jon

Най-добре е да се свържете с всеки, който е сглобяване на вашата дъски. CM ми иска минимум от 0.125 "пространството около BGA, така че те имат стая да използва главата преработи, в случай, че те трябва да замени BGA Ако ние не им даде тази сума на пространството, тогава те трябва да се отстранят други компоненти, преди те може да преработи БГА Ако вашите съвети са евтини за еднократна употреба дъски, това не може да бъде причина за загриженост Който строи ви дъски трябва да има някакъв вид на DFM насока документ, който трябва да отговорим на този въпрос.

Здравейте, има редица съображения в determing необходимото отстояние компонент. А. Преработи Б. процес съображения (т.е., сенки) C. инспекция Г. Поставяне оборудване (Pick N място) .. По-добре да се консултирате с вашия компонент асемблер, той може да има някои DFM насоки, за да ви помогне в това отношение .. Обикновено за SMD компоненти, 10 млн. разстояние е достатъчно от очертае компонент, за да очертае отново зависи от мотика N място оборудване възможности. Проверете тази връзка за препращане, може да бъде тя ще ви помогне до известна степен .. % http://www.sanmina-sci.com/Solutions/pdfs/pcbres/PCB 20DFM 20Guide.pdf% Поздрави, Рамеш

Sanmina-SCI има друг документ, освен, че Раме е публикувал DFX насоки (или нещо подобно), която е наистина хубава диаграма, която дава техните препоръчителни разстояние до всяко типово одобрение за компонент. За съжаление, аз не може да намери линк към този документ на техния уебсайт: (

Трейс рутер е прав, и е налице фактът, опитвайки се ръцете ми на тази статия, но след това напразно, че е един от най-добрите статия за разстоянието, което се говори за .. IPC спецификации за компонент разстояние ще бъде много полезен. Поздрави, Рамеш

Единственият начин, можете да получите на DFX документ от Sanmina-SCI е прекалено да бъде клиент на тяхното събрание услуги. Това е един наистина добър документ, вероятно една от по-добре тези, които съм виждал

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back