Размножаване пъти в Асиметрична MicroStrip envirnoment

M

mkbs

Guest
Здравейте всички, имам един въпрос за Размножаване Times: Виждал съм много статии, че Prop.Time в отворена електромагнитна камера е PT = SQ "Спешно отделение" / 11,8 NS / и в MicroStrip околната среда е: PT = Фракция * (PT отворена електромагнитна камера) Но, ако имам асиметрична MicroStrip среда това, което аз трябва да направя? Какво е уравнението? (Например, най-GND-IN1 IN2 VCC-отдолу) Много MBKS благодарение: (

Здравей, грубо, можете да разгледа посадъчен време на 6,7 PS / мм в базирания FR4 PCB. Различни конфигурации линия на предаването ще се промени едва тази стойност, и вие трябва да работите в extemely високите честоти, за да може този параметър да брои. Почти всички изчисления на формула за размножаване време са приблизителни, и ако искате да знаете този параметър exactely, вие трябва да го оценява. Има различия между FR4 субстрати, в зависимост от производителя, и Ир се променя с честота, така изчисления няма да ви даде точни резултати. / Pisoiu

Hi pisoiu, която считате този посадъчен време (PT) (6,7 PS / мм) във всички околната среда? 4 Например, ако аз маршрут следа мисъл "Най - IN1 - Top" или "Bot - IN2 Bot" Аз трябва да разгледа този Pt или аз трябва да разгледа Pt във всеки един Layer? : (Танкове

Да, смятам равни пъти размножаване и в двата случая, дори и ако времето размножаване чрез вътрешна следа е малко по-висок, отколкото на външния. Разликата не е semnificative. Но този въпрос е в зависимост от прилагане. Например, ако имам висока скорост сигнал диференциал часовник ECL към маршрут от една точка до друга, размножаване време е по-малко важно (това е важно в сравнение с други сигнали или часовници), е по-важно да се сведат до минимум изкривяването между тези две следи, и това се прави от запазване на двете следи дължини равни. Често (и също се препоръчва), следи и двете диференциал са на същия слой, така че има не вътрешната / външната посадъчен разлики от тази гледна точка. Но както казах в предишната тема, ако наистина се нуждаят от точни резултати, ще трябва да го оценява. / Pisoiu

Отворена електромагнитна камера: Tprop = SQR (ER ") / 11, Er" = 0.475Er 0.67 MicroStrip: Tprop = SQRT (ER) / 11.8 БЮР.

Prop забавяне в FR4 материал е около 150 PS / за MicroStrip и около 170 PS / за Отворената електромагнитна камера с диелектрична константа на около 4,5, ако имате MicroStrip следа 2 инча по-дълго тя ще бъде 300 Ps, ако следа след това преход към Вътрешният слой и пътува още 2 инча допълнително забавяне предложение е 340 Ps, общото забавяне предложение = 300 340 или 640 Ps. Надявам се това помага! Помнете, единственият фактор, който влияе чист предложение забавяне (независимо добавена капацитет), диелектрична константа. SIGINT pisoiu е абсолютно правилно - почти всеки импеданс калкулатор ще ви кажа предложение забавяне, но поради различия в материалите ще само приблизителни - например предварително бременността се предлага в няколко различни сортове с различни сплитки и дебелина от стъклени влакна - това всички ще се отрази забавянето.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back