Разлики между SoC и Microcontroller?

A

alexz

Guest
Какви са основните разлики между SoC и Microcontroller?

SoC е направена чрез шиене на много нов дизайн ядра, за да изпълняват функционалността на една цялостна система. тези ядра, интегриран в SoC може да се включва микропроцесорно или ядро микроконтролер, заедно с други ядра като AD / DA памет, функция на специфични блокове (DSP блок, с плаваща запетая ехидна, множител, и т.н.), така, SoC е обикновено специфични за отделните приложения, , докато микроконтролер е родово, можете да го използва като самостоятелен IC или интегрирани в системата. Надявам се, че отговорили на вашия въпрос

Всъщност, той не ми отговори на въпроса. Тъй като всички сте в списъка може да бъде в микроконтролер. И един микроконтролер може да бъде специфично приложение, както и един SoC може да са общи

[Цитат = alexz] Всъщност, той не ми отговори на въпроса. Тъй като всички сте в списъка може да бъде в микроконтролер. И микроконтролер могат да бъдат специфични за отделните приложения, както и един SoC може да са общи [/ цитат] Вие сте прав в това, че Soc не е необходимо да се специфични за отделните приложения. Аз съм мисля, че някой микроконтролер е проектиран с конкретно приложение в перспектива. Основната разлика е, че в един SOC можете да имате повече от един микро контролери върху чип. Например, в критични за безопасността приложения като авионика има три контролни единици, които обработват една и съща инструкция. Така всички три процесора или микроконтролери всъщност ще се намират в един единствен чип. Това е социален. Микро контролер на otherhand ще имат само ограничен брой на периферни интерфейси (USB, I2C, UART и др.)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back