Разлика между 16F & 16LF

E

elexhobby

Guest
Здрасти
Мога ли да знам разликата между PIC16F & PIC16LF?Аз бях с помощта на PIC16F877A който има повредена в резултат на свръхнапрежение.Мога ли да го замени с PIC16LF877A?Или това е нещо като чипс LF са предназначени за ниска мощност & нужда от по-ниска VDD, не 5V?
Моля помощ.

LF е наистина малка мощност, но може да работи на 5V.Това е напълно ПИН-съвместими с неговите F-версия.

Спомням си, че някой е казал, че стои b4 "L" за ниско напрежение, което означава, че тя може да се захранва с минимално напрежение от 2V.
Освен това, те трябва да бъдат еднакви.

Но някой е също така да споменем, че версията b4 LF PIC не може да се използва горната тактова честота от 10 MHz съответствие с фиш.Е, АЗ didnt наистина отивам за проверка за това, тъй като не мога да намерите фиш на версията LF PIC от Microchip.com.

Здрасти,
Разлика между Е и LF е на напрежение за програмиране.Но LF също се движат по 5V,
с уважение

В LF версии се движи с по-ниски напрежение, но само до половината на скоростта на F версия.По този начин, те обикновено са ограничени до 10MHz.

Здрасти

PIC16F/LF са същите, но не точно ...LFS, те се движи с 2 волта като минималната viltage доставката е възможно, добре, какво толкова, това означава, че ако ги използвате във вериги ниско напрежение, когато се прилагат, като 2 или 3 волта, шансовете да ги работят на честоти по-високи от 4 или 6MHz са минимални и рисковано, unles ви ги нахранят с 5 волта ...Също така, ако наистина прочетете спецификации на PIC16F877A например, аз съм сигурен, че ще намерите diferences в електрическите характеристики, таблици и графики, също и в кристал опции, някои съвети могат да бъдат посочвани като си спомням, няма проблем от моя опит ... те не са същите, не е точно същата, НРС са чувствителни към шума и характеристики програмист, така че бъдете внимателни, когато искате да се използва свободен софтуер програмист да програмирате PIC16LF ...Аз винаги препоръчвам момчета да отидем в WinPIC800

http://perso.wanadoo.es/siscobf/winpic800.htm

Това е ново, и използва много алгоритми за програмиране на снимки.Успех

Салам!
Версията LF са ниско напрежение ниски версии скорост, т.е. те могат да се захранват на 2V - 5V, но ще се движи с по-ниска честота (максимум) на 10MHz в противен случай те са съвместими с ПИН-F версии.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back