Разликата двойка в HFSS задвижване Терминал Симулация

W

winglj

Guest
Здравейте, всички.Аз имам един въпрос за разликата в определението двойка в HFSS задвижване симулация терминал.

Аз съм чудо е разликата Терминал Пристанище Импеданс равна на странно съпротивление и общия импеданс терминал пристанище, равна на съпротивление дори в режим на двойка линия.

Всъщност, от ръководството на HFSS приятелю.8: например сигнал почтеност, тя определя две край заедно stripline и възлага двуредов терминал в една waveport.И тогава разликата двойка е назначена.

Въпреки това, симулационни резултати показват, че разликата е 116,76 ома съпротивление, а общата един е 32,61 ома.Това противоречи на моите знания, че дори и импеданс режим трябва винаги по-голям от една странно.

Благодарности.

Здравейте, winglj
Въз основа на моите знания, диференциално съпротивление пристанищен терминал трябва да бъде два пъти по-странно импеданс, а общия импеданс терминал пристанище половината дори съпротивление.Защото дори и странни импеданс се определя на един microstrip линия, докато differntial и общи импеданс се определя на съчетани линии.

съпротивление
нечетен = SQRT (л / (Cgnd / 2 2 * Cgap))
дори = SQRT (L/C/2)

диференциално съпротивление трябва да бъде много по-малък от общия импеданс режим
Колкото по-голяма разлика в пропастта

Терминал режим възбужда е iner на антената, но задвижване терминал е от външната антена.
В предаването на разстояние линия порт, но се изисква и за теглене в антената е един Exitation пристанище.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back