Разделянето FPGA (ЗК) от KIT

G

Guest

Guest
Здравейте .. аз имам един много основен въпрос за FPGA, ние знаем, че в случай на микроконтролера, си един IC, пише една програма, сметището в IC (микроконтролер) с помощта на един програмист и след това да я използват.Но в случай на FPGA, си идва с целия комплект, който включва програмист, I / O и др др Сега, ако искате да използвате FPGA за всеки проект, трябва да използва целия комплект.Възможно ли е или има ли кит на разположение, в които можем да отделяне на FPGA (ЗК) от KIT, след като програмиране и след това да я използват като използваме микроконтролер.

Един FPGA не винаги идват с един комплект / борда на повече от микроконтролери правя (е, може би малко по-често, тъй като FPGA е много по-трудно да се прототип само с голи чип).

Въпреки това, тъй като каквото и да програма в един FPGA изчезва когато деинсталирате власт винаги трябва нещо на борда на програмата на FPGA.Това се нарича конфигурация памет, но може да се направи с компютър кабел или от микроконтролер.

Така че, не, не можете да програмирате FPGA "комплект" и след това извадете чип и го сложи някъде другаде.Можете обаче да се правят чипове и изгради своя собствена табла с тях - но ако се направи това, което трябва да предостави нещо на дъската за програмата на FPGA всичко ти го включите.

@ Сир

само за да бъдем точни, трябва да са посочени на proAsic семейство * от Actel.
Те са изключителни по много начини.ProAsic * схеми РРОА са енергонезависима, така че щом програмирани те не се нуждаят от програмиране, докато не реши да промени конфигурацията.Обърнете внимание тук: www.actel.com.

Те ще въведат ново семейство FPGA следващата седмица, така че може би си струва да търсите по техните уеб сайт или иначе.

/ Yego

Салам,

Можете да използвате CPLDs вместо FPGA, ако вашият проект е доста носител.
CPLDs е по-лесно да се справят от FPGA.
Аз ще го направя.
Просто да се осъди комплект FPGA дълбоко започнете да учите VHDL и логика изпълнение.

Сфинксът

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back