Разделител експеримент с две сигнали

N

nxing

Guest
Здравейте всички, имам въпрос по отношение на делител: да кажа, че имат делител, работещи на 2GHz, по някаква причина, има още един сигнал се добавя към този 2GHz (да речем 2.1GHz), аз съм се чудех дали или не това ще раздели делител 2.1GHz? или мога да видя сигнал на изхода на 1.05GHz? Каква е причината за това? Благодарение nxing

Това е време, тъй като направих експеримент, но колкото си спомням делител ще се заключи само по сигнал, че е по-висока мощност, дори и с няколко децибела, и ще игнорира друг сигнал, освен да го третират като висока честота на модулация фаза на сигнал заключени.

Hi biff44 Първо, благодаря за Вашия отговор и аз мисля, че ти си прав. Това е, което имам от моя експеримент. Но това, което не мога да разбера е, че ако има два сигнала, който се добавя във времето домейн, нула-пропускателни ще бъдат променени така че делител ще работи на друга честота (някъде между две честоти)? Благодарение nxing

Тя не изглежда да не се поддават на логиката, но моя опит, изглежда да каже "не". Делител заключва върху по-големите сигнал и пренебрегва по-малките. Очевидно е, че ако трябва да проектирате система и са имали избор, вие ще искате желания сигнал за десетки db над паразитни вход - просто да се уверите.

Би трябвало да видите 1, така и 1,05 GHz сигнали от спектрален анализатор. Колко силни са сигналите зависят от източника и чувствителността на делител ...

Ето симулация на MATLAB. Добавете две sinewaves, 2.0 GHz на 0db и 2.1 GHz най-3dB, и то преминава през нула-пропускателни детектор (не се разделят по-2). Вертикалните оси са линейни. Ако намалите амплитудата на 2,1 GHz sinewave, спектър на площада вълна почиства по-бързо. [Код] ясно; N = 32,000% от общия брой на точките FS = 400,0% честотата на дискретизация f1 = 2,0% сигнал 1 честота f2 = 2.1% сигнал 2 честота a1 = 1,0% сигнал 1 амплитуда a2 = 0,7071;% сигнал 2 амплитуда т = (0: N-1) / FS% y1 = a1 * грях (2 * пи * f1 * T) + a2 * грях (2 * пи * f2 * т); второстепенна сюжетна линия (4,1,1 ), парцел (T, y1); xlabel (NS); xlim ([0 20]), h1 = fftshift (FFT (y1)); Честотен = FS * (N / 2: N/2-1) / N; второстепенна сюжетна линия (4,1,2); парцел (Честотен, 2 / N * ABS (h1)); xlabel (GHz); xlim ([0 5]);% y2 = знак (y1); второстепенна сюжетна линия (4,1,3); парцел (T, y2); xlabel (NS); xlim ([0 20]); ylim (-1.5 1.5]); h2 = fftshift (FFT (y2)); второстепенна сюжетна линия (4,1,4); парцел (Честотен, 2 / N * ABS (h2)); xlabel (GHz); xlim ([0 5 ]);[/ код]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back