Пълното разбиране на ролята N +, р-Sub, N, nwell, pwell

B

bicave

Guest
Това е трудно за мен да осъзнават ролята на N +, N, P +, P-, N-driff, pwell, дифузия .. в структурата MOS. Винаги съм се обърка и да получите голям пъзел. кой документ мога да науча? или да ми даде някаква кратко описание за тях. Благодаря

Здравейте, Трябва да се научиш физика на полупроводникови и оформлението техники. Опитайте се да намерите някои полезни книги във форума 66. Довиждане.

N + означава високо N-допинг региона; N-има по-ниска допинг концентрация, N-разл е същата като + N, това означава, N-тип дифузия; pwell е добре р-тип.

Здравейте, вие трябва да се чете CMOS технологичен процес (само кратък преглед е необходима) и това помага много

Здравейте, аз препоръчвам ви да прочетете книгата "Изкуството на оформление"

Накратко N-semoconductor носи основната превозвача електрони стр. - semoconductor носи основната превозвач дупки "+" или "-" означава, че в тази област много по-първични (или по-малко, ако "-") и след това в района, без да "+" или " - "така че ние може да промени съпротивление на материалите. Дифузията е процес за създаване на стр., стр. + N, N + и др. Области. Добра аналогия - разпространение аерозол в стаята дифузия на Pwell-р-полу в N-substrape (най-често) Nwell разпространението на стр. допинга в N-substrape

Предполагам, че bicave попита ролята на тези неща, а не средната стойност на тези неща. Аз предполагам, че мислят по този начин: да на контакт вие трябва да направите на стр. + региона (или N +, зависи) в противен случай тя ще действа като на кръстовище Schottky (например ви не се conact основата директно) Добра идея прочетете Изкуството на аналогов оформление.

някои учебник за процес могат да бъдат полезни

Ако не разполагат с достатъчно точки за да изтеглите горе книги, U винаги може да се доверите и за emule.com да получите каквото книга искаш да ... Това е добра идея да получите книгите скоро .. Надявам се, че ще ви помогне

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back