Прост въпрос, но почти ме карат луди

X

xiexi

Guest
Когато на тока на М1 е по-голям от I1, Мос на GM на се решава от I1, нали?Това е уравнение GM = (2KW/LI) ^ 1 / 2, а не на GM = KW / L (Vgs-Vth). Но предишният уравнение се получава от уравнението I = 1/2KW/L (Vgs-Vth) ^ 2 и GM = KW / L (Vgs-Vth), така че условията за използване на уравнението на GM = (2KW/LI) ^ 1 / 2 е, че аз се решава от МОН, не на ток, защо правим все още могат да го ползват, защото конфликтът излиза?
Съжаляваме, но вие трябва вход, за да видите тази закрепване

Обикновено, IDS, зависи от VdS в насищане региона.Всъщност, съпротивата Rdson контрол документи за самоличност.Аз не знам това, което искате да знаете.

Мисля, че означава I1 е в противоречие с настоящите източник, контролирани от Вин.Да има конфликт.Те виждат кой е по-силна и тогава компромис.Ако източник на ток I1 е идеален или по-силна, VdS на транзистора ще се промени, така че модулация канал ще играе голяма роля.По този начин те компромис и да живеят щастливо заедно.Поставете lamda в I = 1/2KW/L (Vgs-Vth) ^ 2, а след това няма да има конфликт.

За да видят по-добре това, се набор от криви на хартиен носител на транзистор характеристики.Това е обичайната една с изтичането на текущата по вертикалната ос и изчезвам източник на напрежение върху хоризонталната ос.Няма да има набор от криви за различни източници напрежения порта.След това се направи хоризонтална линия на изтичане на ток от 10 mA.Това ще пресича транзистор криви на няколко места.Това е всяка крива Vgs ще преминават 10 mA хоризонтална линия в един момент, който най-ниски стойности на Vgs ще бъде на изтичането на код разбивка, където кривата на леторастите до много висок ток при високи стойности VdS.Тогава координатите на тази черта точка ще ви дам един набор от двойка стойности на VDS и Vgs.

Ако искате да отиде по-далеч, можете да рисувате друга крива на тези двойки от точки и да получите "прехвърляне крива" за веригата.Имайте предвид, че този метод се приема, че източник на ток е идеално един.

Благодарение на всички вас, аз ясно за проблема.

Аз съм наистина знам какво mean.but в тази схема, ток на MOS жаргон надвишава I1, но реши, с i1, и винаги равна на нея, защото на идеален източник на ток.Ако Вин подходи захранване, VDS ще слезе бързо, за да отговарят на настоящите ограничения.

Мисля, че ако на тока на М1 е по-голям от I1, M1 ще бъдат принудени да оперират в региона, без да triod региона насищане.Тогава някои храни няма да е валидна вече.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back