Промяна на трансформатор Авто кран

G

Guest

Guest
Здравейте, аз имам компютърно контролирани захранване и имам проблеми с мощност разсейване.захранващото напрежение е /-30V и макс ток е 2A.в най-лошия случай, че са 60W (30 х 2) мощност на разсейване на мощност транзистора.действително преди сграда нямах представа колко е трудно разсейване 60W мощност може да бъде, но след това съм приключила с голям радиатор и вентилатора и много мъртви транзистори.Друг проблем е, че трябваше да се настанят 8 от тези захранвания в кутия (относително голяма) и мога да имам 480W мощност разсейване в най-лошия случай.така че сега аз съм мисли за смяна на трансформатор кран според потенциала разликата между колектор и emmiter на транзистора, аз не искам да се използват релета за много причини:
1-Out напрежение може да се промени continuesly и сравнително бързо (всяка секунда в продължение на много часове)
2-продукция трябва да бъде стабилна в рамките на една малка част от източниците на шум Millivolt така трябва да бъде сведена до минимум
3-Не ми харесва релета
...
затова реших да го изградим с някаква SCR.моята идея е да се използва OpAmps с хистерезис за сравняване на колектор напрежение emmiter с постоянно напрежение и съответно включите или изключите няколко триаци, че всеки свързани с един кран на трансформатора.Подборът се управляват така, че само един триак да бъде в състояние по всяко време.Продукцията на всички триаци са свързани с един мост.Мислех, че може би някой има друга идея така че могат да учат, че вариант също.Ще оценявам като някаква идея и да обсъждат възможните клопки на различните варианти.много благодаря!

Решението с няколко батерии и триаци ще работят, но ще трябва да се увери, че преминаването е синхронизирана с нула-пропускателни ..

Ето още един вариант: Чували ли сте за насищане реактор?
Цитат:

А насищане реактор capitalizes на този ефект, като принуждават ядро в състояние на насищане със силно магнитно поле, генерирани от ток през друг по ликвидация.
"Властта на реактор's" ликвидация е един носи товара променлив ток, и "контрол" по ликвидация е един носи постоянен ток достатъчно силен, за шофиране в ядрото на насищане.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back