Проблем LTspice симулация

M

meysaminter

Guest
Здравейте, искам да се симулира верига за захранване в LTspice,. но когато започне симулацията, е необходимо много дълго време и след два дни е стомана, симулиране!!! по време на симулиране на "овлажнен Псевдо-преходни анализ ..." fraze apear в софтуера. аз не знам, моята верига има проблем или моя напредък симулация? симулиране на файла и свързаните с нея файлове библиотека за части е приложен. Plz да ми помогне с този проблем.

Здравей .. Използвайте следното в своя дизайн. Опции gmin = 1E-10 abstol = 1E-10 reltol = 0,003 revart обратно, ако тя работи добре ............. Благодаря

Смяна на командата симулация, за да: TRAN десет м стартиране

с "опции gmin = 1E-10 abstol = 1E-10 reltol = 0,003" следните apears на erorr: опция грешка синтаксис, неразпозната опция: "absol1e-10" ". TRAN десет милиона метър стартиране на" черното областта на важни съображения apear, но стомана има грешка: Анализ: Време е твърде малка стъпка; време = 2.78385e-006, timestep = 1.25e-019; проблеми с U7: diode25 инстанция г: U7: _md1_d6

Отидете до контролния панел. Под раздела подправка, отидете в област "двигател" и изберете "заместник" Solver. Не точно, че какво прави това, но аз съм сигурен, че все още трябва да са валидни резултатите от симулацията. Всички експерти, там може да ме просвети, ако те преценят: 0) Налице е също група Yahoo, посветена да LTSpice, не мога да си спомня името, но търсене трябва да го превърне бързо [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1]. ---------- Post добавя в 15:39 ---------- Предишна публикация е в 15:26 ---------- [/SIZE] [/ COLOR Просто забелязах няколко неща на диаграма, която arn't право. Вашият трансформатор няма съединителя коефициенти, свързани с него. K L2 L3 L4 1 ще направи за начало. R15 е 1 ом, малко ниско I страх: 0) на резистивен devider на R12 и R13 няма да ви даде мощност, по-висока, отколкото бихте очаквали: 0) R13 = 1ohm, не може да бъде правилно. Също така изходен трансформатор е късо между D5 анода и D1 анод. Лъки за вас това е една SIM карта, в противен случай може да има някои дим wafting около: 0) Наздраве Ned

Коригирана изходен трансформатор, но обратна връзка devider резистори са правилни. Аз се нуждаят от 2,5 волта Tl431 refrence. изходното напрежение на веригата трябва да бъде 1000 волта и тя изглежда да е вярно. Имам някои проблеми в момента: симулация продължава до 2.7us и след това "Анализ: Време е стъпка твърде малък; време = 2.78385e-006, timestep = 1.25e-019; проблеми с U7: diode25 инстанция D: U7: _md1_d6" erorr съобщение се появи. Промених "нормалното" да "заместник" в контролния панел "овлажнен Псевдо-преходни анализ ...." съобщение се появяват отново. този massege, свързани с грешки в структурата на веригата? Предполагам, че има проблем с IR2110. е IR2110 правилно свързан към транзистори?

Здравейте. Преди да продължа, се изчислява dissapation властта в напрежение резистори разделителните, които се хранят на TL431. Съотношението може да бъде вярна (всъщност са с 10 пъти), но мисля, че може да искате да преразгледа стойности: 0)

ОК, аз се коригира долната резистор от 1 до 10.

Вие все още не са изчислили, разсейване на мощност в резисторите. С 1000Volts на изхода, сега ще трябва 2.5W 1 ом и 2493W 399 ома резистор. Успех в намирането на втория: 0) трябва да се увеличи значително стойностите. 10K и 3.9Meg ще получите затворите. 3.9Meg ще бъде по-добре направени от доста няколко 100 на резистори к в серия.

благодарение neddie, ти беше права. така че аз промених стойностите 10K и 3.99Meg.

но стомана има "Анализ: Време е стъпка твърде малки; ..." грешка [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавен в 10:44 ---------- Предишна публикация е в 10:40 ---- ------ [/SIZE] [/COLOR] ОК с променящата се "нормално" да "Алтернативен" симулация работи и това не е грешка! но искам да има 1000 волта изход и сега тя е 0 V!! може ли да ми помогне с това? [COLOR = "Silver"]

Вашият ОМТ е малко бъркотия. Съм го почистват малко и ще прикачи. Аз бях сменили БНТ на по-подходящи. С само 20V устройства, но сте използвали 50V доставки, за да си мост. Вашето мнение не е правилно. Можете също имаше 1ohm pullup, резистор в опто. Тя никога не биха били в състояние да работи коректно с толкова ниска pullup, на стойност. Аз съм променил вашето мнение конфигурация и компенсация. Завои съотношение на трансформатора не е наред. Напрежението съотношението е 1000/50 = 20, така че, индуктивност съотношението е 400. На индуктивност съотношението е на площада на завои съотношение. Аз бях промени първичните индуктивност да 20uH и вторични, може да бъде за 8mH дават или да вземат. На водача чипове са изчезнали връзка с моста. Има връзка между източника на високо БНТ и срещу щифта на водача чип. Един за всяка chip.It ", част от на Bootstrap Общата митническа тарифа, която генерира високо напрежение, за горната БНТ да switch.You, има 1 ом резистори в източник на всеки БНТ, не е нужен. , Че съм променил няколко други неща, но можете да го проверите. Изглежда, че се работи добре, но аз ще бъда внимателен, ако планирате действително да се изгради това: 0) Наздраве Ned

Когато ми симулация отнема сравнително дълго време или не се събират, за мен това е знак, че моята верига има едно или повече грешки, съм пропуснал да забележи. Намиране и коригирането им, едно след друго, има своя собствена радост ;)

neddie, благодаря ви много. симулация води 1000V изход и той е толкова готин!! Имам някои qestion за промените ви madein платки и Аз ще ви помоля човека. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавя в 08:52 ----- ----- Предишна публикация е в 07:32 ---------- [/SIZE] [/COLOR] е изход и вход изолиран? GND на двете страни изглежда да бъде една и съща

Те са изолирани, чрез трансформатор и опто, но LTSpice има само едно основание символ / връзка. На практика те ще бъдат различни основания. BYW, аз съм направил грешка с обратна връзка / компенсация компонент връзки. Докато изглежда, че работи, то не е вярно. Аз нямам много време в момента, но да се направят някои търсят в мрежата, за да получите някои идеи на правилните връзки. Просто лечение на грешка усилвател TL494 като всеки друг ОМТ усилвателя. Когато получа шанс "Ще повторно пращане по-добро схематично.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back