Проблем с MPLAB ICD 2.

P

petarpav

Guest
Здравейте. Buld ICD-2 и изпитването е преминато успешно, но когато се опитам да програма целеви и отстраняване на грешки, програмата е добре, но ICD не може да се свърже за коригиране на грешки в изпълнителната власт: Свързване на MPLAB ICD 2 ... Connected Setting VDD източник MPLAB ICD 2 Target Device PIC18F452, ревизия = Rev 0x5 ... Рединг ICD Продукт ID Текущи ICD самодиагностиката ... премина MPLAB ICD 2 Ready Програмиране Target ... ... Изтриване на част ... Програмиране на паметта програма (0x0 - 0x317F) ... Зареждане DebugExecutive ... Програмиране DebugExecutive ... Vector Debug Програмиране ... Програмиране RSBUG Проверка ... Програма памет ... Debug изпълнителен ... Debug Vector ... Проверете успя Програмиране Configuration Bits .. Config Memory Проверка на конфигурацията на паметта ... ... Проверете успя Свързване към коригиране на грешки в изпълнителната власт ICD0082: Грешка MPLAB ICD 2 експлоатация ICD0082: Неуспешно MPLAB ICD 2 експлоатация ICD0275: Програмиране не успя. MPLAB ICD 2 Ready АД. Помощ!

Здравейте. Моля, помогнете! : :) :) (Аз също получават влезете така, че: Свързване на MPLAB ICD 2 ... Connected Setting VDD източник MPLAB ICD 2 Target Device PIC18F452 намерени, ревизия = 0x5 ... четене ICD продукта ID Текущи ICD самодиагностиката .. Приет MPLAB ICD 2 Ready Програмиране Target ... ... Изтриване на част ... Програмиране на паметта програма (0x0 - 0x30CF) ... Зареждане DebugExecutive ... Програмиране DebugExecutive ... Vector Debug Програмиране ... Програмиране RSBUG Проверка. .. ... програмната памет ... Debug изпълнителен ... Debug Vector ... Проверете дали успя Програмиране Configuration Bits .. Config Memory Проверка на конфигурацията на паметта ... ... Проверете успя Свързване за коригиране на грешки в изпълнителната власт ICD0082: Неуспешно MPLAB ICD 2 експлоатация Свързване MPLAB ICD 2 ... Connected Setting VDD източник MPLAB ICD 2 Target Device PIC18F452, ревизия = 0x5 ... четене ICD продукта ID Текущи ICD самодиагностиката ... Приет ICD0275: Програмиране не успя MPLAB ICD 2 Ready.

Ти каза, построен от себе си ... Сигурни ли сте, че използвате правилния фърмуер за използваните PIC (16F877/16F877A) [изглежда да бъде, защото буутлоудъра работи, но то doublecheck ...] - си схема работи? - Когато програмиране не е възможно, може да искате да проверите, ако напрежението програмния е правилен (за 13V е необходимо). Но също трябва да се оправи, защото selftest премина] - най-propable: Знаете ли, позволи DEBUG подкрепа на целта? (DEBUG_ON флаг в конфигурационния-лайн)

Здравей, stegr. Какво искаш да кажеш "Знаете ли, позволяват DEBUG подкрепа на целта? (DEBUG_ON флаг в конфигурационния линия)" Какво "довереник-линия" (където е тя)? Благодаря.

имате т.нар конфигурация линия. Тази линия е комбинация от предпазители (виж информационен лист за безопасност), които ще бъдат записани в конфигурацията регистър. В асемблер ви напишете нещо подобно: __config WDT_OFF & BODEN & HS & DEBUG_ON & LVP_OFF Имената на дефинира могат да бъдат различни. В горния пример, конфигурация регистър би означавало следното: - Пазителят е забранено - Burn Out Reset е разрешен - режим на висока скорост осцилатор - Debug - Low Voltage Програмиране на разстояние Само погледнете в информационния лист за ... EDIT: Забравих на къде ... В асемблер е на върха на вашата програма (след като на включва). Според Microchip трябва да бъде първи байт на ASM-файл и ще бъде последния байт на шестнадесетичен файл. В C зависи на вашия компилатор. Някои компилатори дори не се нуждаят от конфигурацията на линия (или думата, ако предпочитате да го наречем така), но вие трябва да погледнете в ръководството от вас компилатор, за да намерите опция, за да се даде възможност за отстраняване на грешки ... Debugging поддръжка генерира някакъв специален код, който не искате да има в производствена употреба, но това е необходимо за съединение, отстраняване на грешки. Така че ще трябва да го разрешите еднозначно. MPLAB може също да имат място, където можете да конфигурирате това, но аз не знам къде), аз се надявам, че ще ви помогне ...

Здравей, аз работя с MPLAB 6.50, и микрочип C18 v2.20.4 и целеви pic18f452. Предпазители въведете ръчно в менюто MPLAB - Configure-> Configuration бита. Ако Debugger е избран в MPLAB автоматично определят DEBUG предпазител, и ако е избран програмист DEBUG не е разрешен. Моят ICD2 програма evritnig OK (включва предпазители) I Chek от друг programer. Интересно е, че в първите няколко пъти, аз тестване ICD2 работи, след това да спрем да се влиза в трасирате режим??! Icheck evrithing и възстановяване с нови ключове части за VDD и VPP но notnig ......... Друг странен tning е, че не е evri време да програмирате цел, ако COM скорост е 57 600 ... Благодаря.

Са се срещне с нея. Една от три причини: - Проверете всички код защита, напишете защита, прочетете защита на код в Меню-> Configuration Bits (ако използвате MPLAP) е статутът DISABLE - XTAL Замяна. - Накрая, замени Чип, аз съм сигурен.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back