Проблем с управление на 24V DC мотор

S

seyyah

Guest
Имам 24V DC мотор. Аз съм го кара с помощта на MOSFET чрез използване на PWM метод, който е най-20KHz. Спомням си, че аз бях в състояние да се прилага максимално напрежение (Искам да кажа, изведнъж се прилагат всяко мито% цикъл, например 50) и двигателя да отговаря, преди. Аз не знам какво се е случило, но знаят мотора не започне нормално. То започва, ако аз connnect диод между клемите на двигателя. Но не мога да се прилага внезапна напрежение в този случай също. Аз само може да увеличи работния цикъл бавно. Дори и в този случай тя не работи, тъй като трябва да работят. Не знам какво да правя и източник на този проблем. Аз използвах различни MOSFETS и различни dirvers MOSFET. Резултатът не е променено. Ако някой има някаква идея, това е добре дошли, благодаря.

Здравейте, изглежда, че имате съсипа Вашия двигател. Ти би могъл да използва твърде много ток и demagnetized магнитите. С най-добри пожелания

Но аз drived под contion без товар и също, аз се опитах друг мотор. И аз се опитах нови моторни превозни средства (3-ти двигател) под товара. При никакви товара работи по-добре. Но под товар не е. Също така без диод то може да работи при по-високи напрежения. Чудя се защо не работи с 12VDC батерия и защо тя не работи с напрежение 24V и 50% работен цикъл PWM (което означава, 12v) без диод? : Ролка:

Здравейте seyyah Използвате ли само един MOSFET? Ако е така, трябва да осигури пътека за ток (от индуктивност на мотора) по отношение на доставките, когато MOSFET е изключен. Аз не знам колко си схема, но аз мисля, че това е причината, вие трябва да добавите диод. Ако отговор на мотора е бавен, това показва нисък въртящ момент. (Ниско ефективна тока на мотора). Се надявам, това помага.

Опитайте се да намалите PWM честота до 10, 8, 4kHz ... Какво ток поток чрез моторни? Вие използвате през текущия режим?

[Цитат = jorgito] Здравейте seyyah Използвате ли само един MOSFET? Ако е така, трябва да осигури пътека за ток (от индуктивност на мотора) по отношение на доставките, когато MOSFET е изключен. Аз не знам колко си схема, но аз мисля, че това е причината, вие трябва да добавите диод. Ако отговор на мотора е бавен, това показва нисък въртящ момент. (Ниско ефективна тока на мотора). Надявам се това да помогне. [/ Цитат] Да, аз използвам една MOSFET. Казах по-горе, че съм свързан диод, които споменахте за. Без този диод. двигателят не се стартира.

[Цитат = goshka] Опитайте се да намалите PWM честота до 10, 8, 4kHz ... Какво ток поток чрез моторни? Вие използвате през текущия режим [/ цитат] При ниски честоти, шум на мотор също притеснява резултатът е по-лошо. Motor равенства от 2 до 12 +, но обикновено 4-5A. Control контур е отворена за сега. Налице е обратна връзка за сега.

Hi Тя изглежда, че, както разбрах по-U използва хеликоптер DC и W / оа свободен ход диод. FOA, DC мотор е индуктивен товар, който трябва да бъде свързан преместен от свободното Уийлинг диод, за да се избегне напрежение пикове поради хеликоптер бързо изключване. За да започнете моторни DC, ние трябва да започнем с намалено напрежение "= работен цикъл", за да са сигурни, че няма голямо пусковия ток се оттича. Inductace на мотора означава времеконстанта, докато взема пълна скорост натоварване. Мисля, че не успя да започне за някоя от следните: - 1-бедните връзка чрез силата или верига диск. 2-Много ниска работен цикъл, че двигателят не може да произведе достатъчно въртящ момент, за да се преодолее без товар момент! ", Която е prilaminary триене и Columb въртящ момент на вала на мотора." 3-опитате да проверите на земята на шофиране верига с това на захранващата верига и да се гарантира, че MOSFET е уволнен и 4-активен резистивен товар, вместо на мотора и да проверите Ур показания осцилоскоп и да са сигурни, нарязания на ситно вълна DC. С моите най-добри пожелания!!

А правилното freewheling диод е решила проблема ми. Без диод, моторни стартира само при високи работен цикъл, с FWD той работи нормално.

тя работи с U с голям риск, ако тя извършва голям ток, изключване и може да води MOSFET да explode.Ur мотор е много малък, като ф каза, но с по-висок рейтинг двигатели, той ще експлодира с голям boooooooooooom!! Ниска работен цикъл с анархистични може да се оправи, тъй като има път за тока да продължи след изключване, eventhough то може да бъде discontinous.but, с не свободен ход, ще бъдат отрязани внезапно, и като ниско работен цикъл, екструдиран енергия ще бъде disspated в виртуалната високо добавя устойчивост на MOSFET, докато изключване, в резултат на експлозия си по начин, пиково напрежение, и мотора няма да отидат, тъй като ще има много малко енергия, се доставя само по време на малките ON период. да се забавляват с Ур моторни DC и MOSFET!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back