Проблем с твърде висока TC на bandgap

C

CISSE

Guest
първо, да благодаря dkace за голямата си помощ за моето оформление. , но аз се колебайте изпълнението на bandgap ми. TC: 30ppm/Ci мисля, че ще бъде по-ужасно, след Tape Out.i искате да постигнете TC: 10ppm / C, мисля, че усилвателят е от решаващо значение в bandgap, но и не могат да схванат point.how симулация Av, psrr, стабилност и. проверка на обратна връзка на усилвателя във веригата?

О, аз се опитвам да направи L на M17 големи като 5um, psrr е висока, ОК ли е? Е 5um твърде голям? но psrr на усилвател в curcuit е abnormal.maybe проблем на усилвател или начина, по който симулация. Така че, TC пъзела me.36ppm / в е bad.is има някакво подобрение? Обратна връзка на усилвателя? Аз не знам как да се реши.

5u не е толкова зле, ако ефективността си е добре .. За да се подобри TC, се опитват да балансират резистор съотношения ..

да увеличи стойността на кондензатор, RC на изхода може да се подобри psrr. също мисля, че текущата си пристрастия, не е толкова добро. cascode структура е добро. cascode структура ще консумират много напрежение и ми PNP не могат да работят след 3V захранване? Тя може да работи добре, моля try.I използва структура преди.

каква е функцията на четирите MOSFET транзисторите в ritht страна, това е стартиране ciucuit, може да работи добре? двете MOSFETs функционират като compensition съединение в opamp ви, не работят добре, аз наистина искам да знам отговора, може да ли да ми кажете, благодаря ви искрено

[Цитат = srieda] 5u не е толкова зле, ако вашият изпълнение е добро .. За да се подобри TC, се опитват да балансират резистор съотношения .. [/ цитат] благодаря, srieda. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 9 минути: [/ цветен] [/ размер] [цитат = zhangsai04] да увеличи стойността на кондензатор, RC на изхода може да подобри psrr. също мисля, че текущата си пристрастия, не е толкова добро. cascode структура е добро. cascode структура ще консумират много напрежение и ми PNP не могат да работят след 3V захранване? Тя може да работи добре, моля try.I използва структура, която преди това. [/ цитат] благодаря ти, zhangsai04. увеличи кондензатор компенсация, за да се подобри mergin фаза? какво е RC? Добре, аз ще се опитам структурата cascode отново. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 5 минути: [/ цветен] [/ размер] [цитат = microbasly], каква е функцията на четирите MOSFET транзисторите в ritht страна, това е стартиране ciucuit, тя може да работи добре? две MOSFETs функция като compensition съединение в opamp ви, не работят добре, аз наистина искам да знам отговора, може ли да ми кажете, искрено ви благодаря [/ цитат] много нещо на въздействието "работи добре"

Сега мисля, psrri ok.but TC не е good.i, мисля, че трябва да се подобри усилвател, но нямат никаква представа в детайли.

RC на изхода, като контур филтър е обща use.In мое мнение, TC ви е ok.I предполагам opamp може би над 80 db, печалбата е достатъчно too.then подобряване какво? Ако ще лента,, предлагам да се използва гарнитура.

[Цитат = zhangsai04] RC на изхода, като примка филтър е обща use.In мое мнение, TC ви е ok.I предполагам opamp може би над осемдесет милиона db, печалбата е достатъчно too.then подобряване какво? Ако ще лента , аз предлагам употреба подстригване. [/ цитат] Да, моя отворен цикъл на усилване (А) е 80 db, но ми контур печалба (AB) е беден, и фаза марж е strange.And аз не знам как да симулация на обратна връзка печалба (B) и phase.and си мисля, че това е ключът към problem.my TC е 35ppm, е ОК?

Налице е отрицателна обратна връзка. Можете да симулирате печалбата openloop и margin.TC фаза трябва съгласие със спецификацията, което сте направили преди дизайн. следните хартия е почти същото с вашия проект, да има поглед. "Под-1 срещу 15 стр. / C CMOS позоваване bandgap напрежение, без да се изисква нисък праг напрежение устройство" Ка Нанг Люн, Филип KTMok Ако PM ви не е достатъчно, опитайте мелничар кондензатор.

, защото усилвател имат две обратна връзка път, нарязани и на изхода на усилвателя и да добавите Vac като 1V, за да се симулира печалбата контур, но това е strange.i никога не виждат, че преди. Мисля, че обратната връзка може би има някакъв проблем, но аз не знам как да се симулира it.or може би и други помогне problem.anyone?

трябва да се отреже от net057 net088 - източване (портата) от M18, M15. M17, M18, M15, трябва да съответстват много добре!! [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 7 минути: [/ цветен] [/ размер] за подобряване TC намаление на Vos на opamp, вижте книгата razavie.

Знам, M15, M17, M18, трябва да съвпадат добре, но канализацията ", напрежение от тях не е equala и да не е същото TC.So жаргон се огледало абсолютно. симулация и по този начин ще се опитам. Благодаря, наистина.

ли да добавите капачката на изхода на усилвател, когато отрязани? Тази капачка е общият капацитет на порта на M18. И аз мисля, че е по-добре да се постави основните Полт на изхода на усилвателя, това ще подобри psrr. От си схема, основни полюс е на изхода на първия етап усилвател. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] моля промяна X-ос, за да влезете, Y-ос да db.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back