Проблем с настройка на антената за измерване ...

I

ifelix

Guest
Здравейте всички,

Аз
съм в беда, с проблема на антената мярка за резонанс и печалба.
Това
е от дълго време
се опитвам да разрешите ми съмнение, но тя
все още
е до момента.
Аз
съм се занимават с антени за GSM, WLAN приложения.Малки печатни антени на ПХБ или също керамични чип антени.Когато
сте да реализираме тунинг на резонанс и аз искам тя да се измерва с VNA проблем възниква: съм за свързване на антена на VNA.Използвам minicoax (RG174 например); Аз запоявам централния кабел на антената придумвам да фуражи точка и щита на придумвам до земята край фуражи точка.В другия край на minicoax е свързан с VNA.
Но когато се направи измерване на S11 Намирам, че пречи на кабела на антената, в смисъл, че ако не се върти и да се премести кабела на резонанса на антената ще се различават.Някой ми каза, че този феномен се дължи на завръщането течения от антената на щита на кабела, както и за разсейване от кабела на излъчена областта на антената.Но някой да ми каза, че връщането тенденции са налице само ако антена, че аз се свърже с придумвам е балансиран един (като dipole) и така че да има балансирана връзка с небалансирано и там е дебаланс на течения.

Сега моя въпрос е: когато аз искам да се измерва с VNA антената резонанс съм да се ползват от λ / 4 ръкав balun между антената и коаксиални или винаги мога да се свърже директно ми придумвам да VNA и запояване на другия край на антената фуражни точка, ако ми антена е чип, или да ги IFA или просто тримесечие на вълната monopole?

Thankx в Adv.
Чао!

RG174 е евтин коаксиален кабел.В екранировка е около 80% в сравнение с добрите коаксиални кабели, където екранировка е около 98%.Също така понякога неговото съпротивление се променя, когато се появяват малки механичен стрес по кабел.
За печатни monopoles, PIFA или IFA видове антени, както и за по-голямата част от керамични чип антени, че не е нужно да се използва balun.

Просто друго мнение, аз ще очаквам да видя печалби около -5 dBi по добър ден (дори и когато спецификациите иск повече).Това винаги е проблем, когато антените са електрически малък.

Ако пуснете ръката си нагоре и надолу по коаксиални и там са силни crrents момента можете да видите често нарушения в S11.

Бих предполагат

1.земята кабела по-добре, че в действителност звучи като имате текущата на външния проводник на кабел.Това е обща и отчасти се дължи на теченията от вътрешната страна на външната диригент като път към външната.

2.Ако проблемът продължава, от анализатор свържете кабела с феритни ядрото в далечния край близката до съединителя.Тогава се свържете вашия Aut за това.Това ще премахне от теченията текат след ферит.

това няма да бъдат достатъчни за всички сценарии, но за твое това трябва да работи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back