Проблем с изместване на производството фаза в оп-усилвател за 100kHz

C

Ching

Guest
Здравейте! Опитвам се да направя един усилвател за 100kHz. Аз използвам търговски операционни усилватели, свързани два резистора, за да се реализира без обръщане усилвател харесва типично връзка. Въпреки, че тя може да осигури напрежение печалба, аз намирам, че там е около 30 градуса на изместване на фазата за изход, когато се сравнява с входния сигнал. Какво мога да направя, за да реши този проблем? Аз не искам да има някакво изместване на фаза. Благодарим Ви!

опитайте се да използвате opamp, които не са компенсирани .... като цяло opamps като 741 са вътрешно компенсирани и ще имат големи дефазиране, се дължи на изкуствено въведени полюс ... , но не компенсира opamp ще се люшка отвъд определена честота, поради това ... за много от тези opamps 100kHz свикнал да е голям проблем ....

GAIN КОЛКО?. НОМЕР OPAMP да се използва?

Благодаря ви за вашия отговор. Аз използвам TL072 JFET-INPUT операционен усилвател. Аз не съм много запознат с операционни усилватели структура. Как мога да знам кой се компенсира или не? Използвам, че един се компенсира? Можете ли да предложа някои усилватели-често в употреба, но не могат да се въведе фаза на промяна за мен? Моят верига връзка е същата като тази диаграма. R2 е около 12 Kohms (аз използвам променлив резистор) и R1 е 47ohms. Измери печалба е около 40 за 1Mohm ползване натоварване CRO. Всъщност аз съм изненадан, печалбата е толкова малка, когато се сравняват тази стойност до теоретичната, се посочва в книгата. Има ли погрешно моята връзка?

просто погледнете в листа с данни на opamp и аз съм сигурен, че подробно, че независимо дали opamp се компенсира или не ще бъде даден най-отгоре на самия фиш .... Всъщност това е много важен параметър на opamp ....

Да! Откриете, че тя е вътрешна честота компенсация. Има ли връзка всяка верига такъв начин, че фазата на изхода е същото като на входния сигнал? Благодарим Ви!

idealy с всякакви дефазиране U мога да го направи, но можете да го намалява до незначителна, с помощта на висока степен уби ОП усилвател

За да се сложи съединение в изхода на opamp и отмени дефазиране се нуждае от въвеждане на нула на полюсите вътрешно компенсирани честота .... това е доста трудно ... Аз не са опитвали и не са, че много информация за него ....... Единственото нещо, което аз съм много сигурен, е използването на които не са вътрешно компенсирани opamp ... Ще се отнасят и след някои не вътрешно компенсирани opamps ....

Благодарение на А. Ананд Srinivasan за полезните вашето предложение. Но мисля, че може да бъде толкова трудно за начинаещ, просто ми харесва! ~ Аз съм се опитват да използват серия R и паралелни C на изхода на оп-усилвател, за да промените си фаза. Тя изглежда работи за промяна на фазата, но аз все още не са се намери подходяща стойност. Къде да публикувате информация за които не са компенсирани ОП-усилвател? Благодаря ви много!

Проверете тази страница ..... просто посетете IC производители на началната страница и търсене за некомпенсираните opamps .... можете да събирате цял каталог от тях ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back