Проблем с вектор Y мащабиране в едно уравнение за MRC в Matlab

A

awan

Guest
Аз правя MRC за MIMO в MATLAB. Искам да кажа, това е един много основен въпрос, но аз съм остана. Аз се опитвам да симулира 2 х 2 системи РГО. Уравнението на приемник аз използвам е: Y = SQRT (г / М) * S + N, където г е канал Айген стойност, получена след SVD. След това аз съм сравнение с този у е символ на символ. Idealy на theoratical и практически РГО трябва да съответства, но аз съм се винаги има голяма разлика между Посрещнати и theoratical РГО. Знам, че нещо не е наред с вектора мащабиране Y. Така коментар как мога да подобря това нещо.

Hi awan "За да се симулира MRC в Matlab трябва да бъде, както следва: R (T) = y. * CONJ (изчезнат), където Y е получен сигнал избледняват е сигналът преминава през многопълните канал и AWGN. Ако не сте разбрали, моля, изпратете ми всички програми, за да я коригират. Надявам се това ще помогне shwan

Hi awan Pls качите Ур основните хартия ....

моля искам Програма за благодарение MRC

Здравей, програмиран симулатор MIMO в Matlab, но само за MIMO схеми, където броят на антените в Tx са същите като в Rx (мултиплексиране). Искам да се подобри модел и аз съм се започне с разнообразие получават (по-лесно на първо място;)), като например 1x2 или 1x4 антена конфигурация (винаги за изтегляне). За да кандидатствате получават разнообразие мога да прилага MRC, и като Shwan обясни това се решава от следващото уравнение: R (T) = y. * CONJ (изчезнат), където Y е получен сигнал избледняват е сигналът преминава през многопълните канал и AWGN . Да получа благодарение "Y" на postprocessing функция SNR и аз също имам multiphat канал, който е само една матрица сложни променливи Gaussian (както много колони и редове като TX и RX). Съжалявам, но аз все още не знаят как да се прилага формулата. Например, за 1x2, имам две получените сигнали, така че две "Y", как може да види печалбата SNR? на Tx изпрати само един поток, нали? И така, как мога да се види, че производителността в приемника е по-голям, отколкото за 1x1 конфигурация? Благодаря ви предварително

здравей m Sadaf прави MS в машиностроенето Компютърни имам проблем аз имам 2 TX антена N 2 RX сега като TX 1 изпраща данни RX1 и rx2 и similiarly tx2 изпрати сигнал до RX1 и rx2 сега RX1 съдържат два сигнала сега как би могъл да добави тези два сигнала по такъв начин, че нашите данни не се губи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back