Проблем със забавяне mikroc

J

jaycec

Guest
Здравейте аз е използва delay_ms (1000) в моята програма, но реалното закъснение е много висока (около 10 секунди), моята област осцилатор честота са установени правилно, аз havnt използва всякакви PLL настройки, захранването ми е силно регулиран (рисунка от USB порт , но не е USB устройство), кондензатори, използвани с кристални 22pf тогава моля да ми кажете какъв е проблемът. mikroc аз използвам версия е 8.2.1.0

Здравейте, Вие трябва да качите вашия код, след това ще бъде по-лесно да се разбере къде се крие проблема. Tahmid.

нея е моя код / ​​/ PIC 18f2550, mikroc версия 8.2.1.0 невалидни Майн () {adcon1 = 0X0F ;/ / ADC изключите cmcon = 0x07 ;/ / за сравнение на разстояние TRISA = 0x00; Porta = 0xff; докато (1) { Porta = ~ порта; delay_ms (1000) ;/ / UBNORMAL DELAY PRODUSING Забавяне Около 10 SE}}

Здравейте, това работи добре за мен. Мисля, че ли конфигурационния настройка грешно. Иди на Проект> Edit Project. Има проверите дали правилно сте задали осцилатор конфигурация. Ако сте с помощта на кварцов генератор, използвайте XT за кристали малко от 8MHz, използвайте ХС за кристали над 8MHz. Ако използвате вътрешна честота, трябва да настроите OSCCON регистър, който е зададен по подразбиране за 1MHz. Обърнете внимание на стр. 34 в листа с данни. Надявам се това да помогне. Tahmid.

все още не работи, коя версия сте използвали мой mikroc версия: 8.2.0.0 (НЕ 8.2.1.0, съжалявам), тук е моят цялата преписка по проекта се моля findout грешката.

Здравейте, това работи добре за мен, въпреки че са направили една малка промяна. Тук опитайте с приложения проект. Ако тя работи добре за вас, тогава аз ще ви кажа какво мисля е грешката. PS Опитах с mikroC v8.2.0.0, както и mikroC PRO за PIC v4.60 (това е доколкото знам, най-новата версия). Надявам се това да помогне. Tahmid.

Благодаря ви за помощта, аз намирам друго нещо, на delay_ms () рутинна givies на надежден време се чака за mikroc v6.2.1.0

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back