Проблем съвпадение на антената.

M

mirriyaz

Guest
Hiiiiiiiii там,

Аз съм проектиране на 4 елемент линейни microstrip P (в) масив TCH антена, която трябва да се работи при 10GHz, Аз съм с 50-35-50ohms корпоративна емисия за антена, моят проблем е, че моята антена е в резонанс 8,6 GHz не 10GHz, също така, че облъчването модел е краят на огъня, а не общи нападки, така че аз се опитвах до сега, играе с добавям дължини, хранене линия по дължина, а също и P (в) дължина tches да регулира честотата, но да не използва , също така ми радиация модел е същата, аз опитах всичко за съвпадение с предоставянето на криви, V съкращения и т.н. да ми feedline но няма подобрение, аз съм се бори, ако някой може да ми каже някои предположения и някакъв начин как мога да подобря радиация модел и ми честота обратно към 10GHz, бих бил, Аз съм с HFSS v9.0 за симулация,

Отколкото предварително.

Ciao.

Здрасти!

Що се отнася до резонансната честота, е вашият единствен елемент резонира на 10 GHz?Ако не, какво ще кажеш за постепенно установяване на цялата структура от фактор на 8.6/10?

С уважение,
abti

Здравейте:

Трябва да обясни повече за радиация кутия.Ако си радиация полето не е във вертикално направление, трябва да го manipulish.Искам да кажа в такъв stactures си радиация поле трябва да бъде правоъгълна форма и е долната част трябва да са много близки до равнината на пътя и това е горната повърхност трябва да бъде 4times далеч от земята самолет.също така, че е по-добре, че страните повърхности избра близо до земята страни равнина.

успех

mirriyaz написа:

Hiiiiiiiii там,Аз съм проектиране на 4 елемент линейни microstrip P (в) масив TCH антена, която трябва да се работи при 10GHz, Аз съм с 50-35-50ohms корпоративна емисия за антена, моят проблем е, че моята антена е в резонанс 8,6 GHz не 10GHz, също така, че облъчването модел е краят на огъня, а не общи нападки, така че аз се опитвах до сега, играе с добавям дължини, хранене линия по дължина, а също и P (в) tches дължина за регулиране на честотата, но да не използва , също така ми радиация модел е същата, аз опитах всичко за съвпадение с предоставянето на криви, V съкращения и т.н. да ми feedline но няма подобрение, аз съм се бори, ако някой може да ми каже някои предположения и някакъв начин как мога да подобря радиация модел и ми честота обратно към 10GHz, бих бил, Аз съм с HFSS v9.0 за симулация,Отколкото предварително.Ciao.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back