Проблемът с "lmgrd" за IC05.32? да ми помогне!

I

iyad_tubs

Guest
Здравейте, миналата седмица, имам инсталиран IC05.32 от CADENCE SUSE 9 нещо evrey беше наред с инсталацията. след това аз трябва gonfigure на лиценза на файла и да започне "lmgrd в license.lic" на лиценза на сървъра. Разбира се, че "lmgrd + lmutil + cdslmd" и лиценз файл и на сървъра. Имам lmgrd v. 9.5 и cdslmd v. 8.2. Все още имам грешка: (((20:37:36 (cdslmd) не може да се отвори файла за заключване на демона 20:37:36 (lmgrd) множество "cdslmd" сървъри, работещи 20:37:36 (lmgrd) Моля, убиват и тичам. lmreread 20:37:36 (lmgrd) 20:37:36 (lmgrd) Тази грешка вероятно се дължи от:.. 20:37:36 (lmgrd) 1 Друг копие на lmgrd работи 20:37:36 (lmgrd) 2 преди lmgrd е бил убит с "убие -9" 20:37:36 (lmgrd) (което ще остави продавач демон работи) 20:37:36 (lmgrd) За да коригирате това, направете "PS-брадва | Впиши cdslmd" 20 37:36 (lmgrd) (или еквивалентно "PS" команда) 20:37:36 (lmgrd) и да убие "cdslmd процес"))) Аз не имате някакви lmgrd или cdslmd сървъри, работещи??? Има ли някой тук имат идея. Благодаря. отношение на [размер = 6] [/ размер]

HI, не може да бъде решение на вашия проблем, но имах някои странни грешки от преди LMGRD дълго време, проблемът може да бъде, че или не са ТЕМП среда верни или не сте права за достъп до тази директория или не са на нивото на привилегията да започне такъв процес. Ключът с LMGRD е първата грешка, другите са просто странно последващи прегледи, ако реши първият проблем, ще решим всички тях. Това е дълъг изстрел, но аз се надявам, че помага, най-добри пожелания, / Фархад

1. 1-во до помнете, можете само да изпълните "lmgrd в license.dat" веднъж и само веднъж. 2. су-корен и да намерите всички "cdslmd" процеси и тяхното придружени "lmgrd" процеси. 3. убие всички по-горе процеси с помощта на "убие -9 PID_of_foud_process" 4. "cdslmd.lock" файл (може да бъде под / Var директория, аз не си спомням точно къде) и да го изтриете. 5. изпълнете отново "lmgrd в license.dat" веднъж и само веднъж отново.

Съгласен съм, Но първото съобщение за грешка, казва: не можете да отворите файла за заключване, и по мое мнение тя е причинена от права за достъп до файла / diretory или на факта, че файлът вече съществува и процес е да го използвате (като са ви помогнали за решаване). Най-доброто от късмет и щастлива нова година, / Фархад

ако можете да се опита с помощта на nodelocked лиценз.

Може би това не е добра идея да използвате убият, за да прекрати lmgrd. С моя опит, lmgrd винаги се опитва да вилица нов процес. Алтернативно, като се използва инструмент lmdown effectivly може да убие lmgrd

Проверете право за достъп до / ЮЕсАр / TMP. Lmgrd използва тази директория като директория по подразбиране, за да запише начален час на Lmgrd.

Ако не можете да използвате "lmgrd в license.dat-л Дневник" за стартиране на liccense. 1, TCP порт могат да бъдат използвани от предварително план lmgrd.so, можете да изчакате пет минути, за да изчака излизането на операционната система пристанището. 2, ако лог файла ви кажа "Не можете да отворите файла за заключване", тя може да бъде причинено от правото на достъп до предварително план lmgrd файла за заключване може да бъде в / ЮЕсАр / TMP PR / Var / TMP или друга директория влезете като корен и да го изтриете.

След като изтриете "lmgrd" командния ред. Bashrc, всичко става добре. Мисля, че е достатъчно да тече "lmgrd" само веднъж.

Ако искате да стартира автоматично лиценза сървър, тогава трябва да постави "/ lmgrd-C / license.dat ..." в машината стартиране на файла. Можете да направите справка mauals за подробности. За да сложи това CMD в. Bashrc не е хубаво изобщо. За всеки път, когато се позовават на новия терминал, ще тече отново. Това ще доведе mutilpe лиценз демон и състезаващи се за "отваряне" cdslmd.lock грешки и цялата производителност BOX ще се забави силно, защото на нови грешки лиценз за сървър опитате отново. Така че абсолютно не може да го постави в bashrc или нещо подобно. Но вие може ръчно да го стартирате в терминал, веднъж и само веднъж на вашия BOX.

Ако не се лъжа, са ръководили lmgrd за същия deamon (cdslmd за този случай) повече от веднъж. Най-доброто нещо, което трябва да изчисти бъркотията 1. Отстранете всички автоматично скрипт началото лиценз 2. Отстранете всички заключване на файл в / ЮЕсАр / TMP 3. Rebot своя 4 за PC. Старт на лиценз ръчно Трейс, ако проблемът все още там .... Ако не, тогава добре, вие може просто да създадете скрипт и нека тя автоматично да започне следващия път. Ако проблемът все още там, след това може да се наложи да се проследи за всеки процес, които автоматично ще активирате лиценз без вашето knowladge.

опитайте с "lmdown в license.dat" повече от един пъти. след това "lmgrd ......".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back