Преход MicroStrip да Rec диполи използване HFSS

A

Asim Ali Khan

Guest
Уважаеми колеги аз съм се занимават с прехода от MicroStrip линия диполи и двете са на субстрат (PCB). HV poblem възлагане на възбуждане за моя дизайн. Всъщност имам три слоя в моя дизайн е субстрат на печатната платка, а другите две са медни слоеве sandwitching субстрата. Как да задам excitaion трябва да изберете всичките три лица или само основата. Thx в предварително Bye

Първо, вие трябва да се изгради electromagneticl модел с обратно преход (това е MicroStrip прехода-диполи прехода-MicroStrip). В допълнение, въздух кутия трябва да се използва за отворена структура. На второ място, можете да използвате waveport, за възбуждане на MicroStrip. Надявам се, че това може да ви помогне.

Съгласен съм с Burtons коментари. Можете също така ще се обслужват добре, ако прочетете раздела, в HFSS, където те обсъждат импеданс изчисление. Има няколко обрати с waveports, които лесно могат да бъдат избегнати.

Мисля, че трябва да търсите и да получите някаква информация за SIC концепция. доста обемисти, преход към MicroStrip от диполи ...

THX за Ур момчета предложения. Нека ми ясно едно нещо в моя случай, както waveguid и MicroStrip линия, са на едно и също PCB, т.е. интегрирана на печатната платка. Но аз не разбирам, "SIC" WHT е това? [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 10 минути: [/ цветен] [/ размер] THX за Ур момчета предложения. Нека ми ясно едно нещо в моя случай, както waveguid и MicroStrip линия, са на едно и също PCB, т.е. интегрирана на печатната платка. Но аз не разбирам, "SIC" WHT е това?

[Цитат = Асим Али Хан] Уважаеми колеги, Аз съм се занимават с прехода от MicroStrip линия диполи и двете са на субстрат (PCB). HV poblem възлагане на възбуждане за моя дизайн. Всъщност имам три слоя в моя дизайн е субстрат на печатната платка, а другите две са медни слоеве sandwitching субстрата. Как да задам excitaion трябва да изберете всичките три лица или само основата. Thx в предварително Bye [/ цитат] MicroStrip порт: Не можеш ли просто сложи слой на въздуха над платката и да зададете waveport през целия края на проблем, който включва въздух, PCB и MicroStrip линия? След това настройте импеданс линия между MicroStrip и по-ниски равнина на земята. Не забравяйте да настроите waveport да включва лицето на PCB и по въздух. Диполи порт: Аз просто и waveport да покрива областта на ПХБ от по-ниските земята до горната част на земята. Може да се наложи да поставите малки тела метали на всеки край на вашата диполи в лицето на пристанището, за да се свържете горната и долната част самолета на земята. Мисля, че можеш просто да сложиш импеданс линия, за да се простират от горе до долу земята самолет близо до средата на диполи. Надявам се това помага ... - Макс

Държа препрочитането на въпроса ви и вашата цел не ми е ясно. Опитвате ли се до прехода от MicroStrip правоъгълна диполи? Това често се прави. Или се опитваш да се преход от MicroStrip да се съблича на линия? Това също е възможно. Част от моята quandry е, че когато някой каже диполи те обикновено (но не винаги), отнасящи се до правоъгълна диполи. Опитвам се да разбера как това се вписва с вашия коментар за три проводника (обикновено ситуацията с отворена електромагнитна камера). Или имаш нещо друго предвид? Може би MicroStrip някакъв вид на диелектрични напълни диполи в платката? Ако това е случаят, когато отворите вратата за дискусия на Виа (слепи, погребан, както и чрез). Вашето намерение не е ясно за мен.

Уважаеми Azulykit аз говоря за MicroStrip да SIRW структура. Сега имам проблем с HFSS симулация. Когато стартирате проверка за валидността, тя ми дава всички кърлежи, но когато започна да симулация това ми дава грешка, казвайки "Не е достатъчно триъгълни structers дрън-дрън модел ...." Второ, имам проектирана структура като субстрат (кутия) е sandwitched B / W conducs (правоъгълници) за експлоатация на микро ивица Аз трябва да направя земята проводник база. Трябва ли да се отделят MicroStrip база (земята) на основата на SIRW? Асим

Г-н Хан, има и друг начин на реконструкцията на диполи на печатна платка. те го наричат субстрат интегрални схеми (SIC). им действително работим върху това. може да се свържете с мен personaly. bkadi (AT) gyte.edu.tr

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back