Преходни Напрежение измерване

S

seyyah

Guest
Аз
се опитвам да мярка преходно напрежение с dspic.Sensor продукция показва, че са преходни продължава повече от 500msecs.То започва с 300mV и разпада експоненциално до нула в момента на 500msecs.Няма никакъв проблем с непрекъснат сигнал, но не мога да мярка това преходно.Аз само се ценности в самото начало на преходно (в първите няколко десетки usecs.) Ако се опитам да се измерва в msec региона аз добивам нула.Според стойностите ли, че изглежда, че напрежението се разпада до нула на няколко пъти от десет usecs.Но сензор изход за обхвата оглед показва, че тя продължава за период от atime ~ 500msecs.Какво може да е причината?Защо не мога да се коригира резултати?
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Едно допълнение:

Multimeter също не може да се измери преходно.И когато мярката с обхват DC прикачване на готовност, той проверява ми meaurement с dspic.Но в AC прикачното режим, тя не го прави.И на теория той трябва да бъде като в AC прикачване на готовност.

Прибавих това, защото тя може да помогне.

опитайте да увеличите развързващ кондензатор (между входа и ADC), за да съвпадат поискано времето.
Можете сигнал кондициониране схема трябва да мине около 1 Hz просто да наваксат преходно.За прецизно измерване трябва да се намали, че много по-ниски от 1 Hz.

Не е кондензатор между изхода на сензора и adc ако искаш да кажеш.

Така че те има, когато ти каза по значение AC прикачното мярка.)

Каква е честотата на вземане на проби ви ADC?
Какво виждаш от обхвата на проблема dspic ADC въвеждане директно?
Може ли един и същ сигнал (същата форма),
тъй като на сензора изход?
Използвате ли ANALOG ниска преминат филтъра преди ADC и какъв е редът и намаляване честотата?
Може ли да публикувате схеми с точния компонент стойности?

artem написа:

Така че те има, когато ти каза по значение AC прикачното мярка.)Каква е честотата на вземане на проби ви ADC?

Какво виждаш от обхвата на проблема dspic ADC въвеждане директно?

Може ли един и същ сигнал (същата форма), тъй като на сензора изход?

Използвате ли ANALOG ниска преминат филтъра преди ADC и какъв е редът и намаляване честотата?

Може ли да публикувате схеми с точния компонент стойности?

Добавих waveforms два часа.AC прикачното е според очакванията на другите не.Am I наред някъде?

seyyah написа:Аз съм объркана в този прикачното въпрос.
Whay обхват на сигнала, така показва по различен начин, аз не разбирам.
Бях само на 2.5V очакват промяна в DC прикачното настройка.

DC пулса на сензора мощност е около 3 секунди продължителност и е по-дълъг от обхвата
на вътрешния време в AC прикачване на готовност.Затова трябва да се получи такова преходно (от обхвата на AC прикачване на готовност), който всъщност не съществува на сензора продукция.

Ти каза:
"Според стойностите ли, че изглежда, че напрежението се разпада до нула на няколко пъти от десет usecs".

Тя е квадратна пулс паднат ли да премерите част от ADC, е около няколко пъти на десетия usec попадат време продължителност.

Благодаря.Вие сте прав,
съм сбъркал.Проблемът не беше с измерването.Това беше най-възбуждане.Аз
съм модифициране на въпроса ми.От самото начало,
аз се опитвам да приложи напрежение пулса на трите етапа индуктивен товар чрез igbt основава inverter.Моят първи опит беше наред мисля.Тестът конфигурация е показано в "trans_test_1.JPG".Аз за първи път A = B '= C' = ПО така, както се вижда в "trans_test_2.JPG".След натоварване е наситен и изключен от А, така, както се вижда в "trans_test_3.JPG".Това беше грешка.Аз
съм за измерване UV напрежение.Ако се предположи превключватели са идеални, аз добивам нулево напрежение четене.Направих тази грешка, защото съм забравил присъствието на диоди.Няма значение, какво трябва да направя, за да постигне целта си?Какви трябва да бъдат членки на ключове, преди и след това?Опитах втори път, който се появява в "trans_test_4.JPG", на мястото на операцията, проведена в "trans_test_3.JPG" и мисля, че сегашната път след сигнал се отсече, се появява в "trans_test_5.JPG".Този метод дава точни резултати, но в симулация в реално не можех да я провери.Резултатът е различен от първия метод, но той все още избледнява много бързо, аз мисля.Моля да ми помогне.

Можете ли да използвате тиристори вместо igbt на?Добавен след 22 минути:или всяко преминаване (включително igbt) свързан чрез мост диодни (поемат контрола на сигнала нива са правилно приложени)

Ти го разберат погрешно.IGBTs съществуват.Аз не съм ги покажете за да покаже, че те са в позиция OFF и диоди са в такси.

Знам, че igbt съществуват.Ти имаш проблем, когато намотка се освобождава след насищане и предизвиква напрежение стане отменени полярност и защита диодни в igbt провежда предизвиква напрежение - това е причината да се определят квадрат 400 СрН пулс (спадане на напрежението в целия igbt защита диодни).Можете да се избегне този ефект, ако igbt ще бъдат пуснати в диодни мост или единични диодни, както в снимката.D7 е защитата диодни в igbt, е да се показва в ляво вариант.

PS идеята за използване тиристори не е подходящ като имате DC.Това беше моя грешка.

За да artem:

Или вие не ме разбирате, или аз не разбирам.400mV пулс е импулс, който се прилага към ликвидация.Какви важното е втората фаза на операцията, когато сигналът е премахнат.Първата ми работа беше наред, но аз мисля, че вторият е прав.Аз също не можеха да разберат последният ти пост.Можете ли да ми се изясни, че повече?

Може би аз да ти грешиш.

Може ли да бъде по-специфично?

ако PWM ключове в моста са включен (тъй като не всеки ликвидация е плаващ връзка),
която не може да получи в резултат от различните обхват:

от VDC - VSAT на IGBT до VDC Vdrop (спад от предаде предубедени freewheeling диодни builtin в igbt), когато горният PWM мост е включено,

и от-Vdrop (същите както по-горе), докато на VSAT ПО igbt ако е по-малко PWM мост е включен.

Каза, че е вярно за една-специално прекратяване напрежение измерено спрямо земята.

Ако измерването voltge между 2 намотки, ще бъде под напрежение на комбинация от горните напрежения.
Това ли е част трябва да се измери?

Или трябва да се измерва по ликвидация напрежение по време на преходни PWM превключвате deadtime?

Или трябва да се измерва VSAT спадане на напрежението на igbt и грубо прогноза ликвидация текущата получени от igbt насищане напрежение?

Или индуцираната моторни напрежение или "назад ЕМП"?

Аз предполагам, йо, са на път да контрол 3 фаза AC мотор и се опитват да приложат sensorless работа (от последното ви постове).

artem написа:

Може би аз да ти грешиш.

...

Или трябва да се измерва по ликвидация напрежение по време на преходни PWM превключвате deadtime?

...

Добре, имам въпрос.

Сигурни ли сте, че Б и С се провежда?
Предполагам, че изключва всички ключове (след прилагане на 3 секунди продължителност на напрежение към намотки чрез "на В и С).В предизвиква напрежение в намотки ще има обратна полярност (I DONT вземат transformator ефект в намотки под внимание), тогава U получи положителни и V и W отрицателни напрежения.Така изглежда, когато всички ключове са изключени, от А до Б и В "диоди са виновни за clamping.
Трябва да се преходно (не clamped), когато предизвиква напрежение (сума на U и V или W) спада под нивото VDC 2 * Vforwdiode.

Има ли interrested за да видите много ранен етап на преходно когато напрежението е много над прага VDC 2 * Vforwdiode?

Моля също така обърнете внимание на факта, че когато всички ключове са изключени, UVW са плаващи и вие трябва да осигури текущата път да получите правилното измерване.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back