[Преместена] Въпрос на microprossor базирани дизайн

M

mr_vasanth

Guest
Ние имаме микропроцесор с адрес 16 битов линия и 32-битов данни линия. Да приемем, че имаме само 16KB памет, които ще бъдат достъпни от този микропроцесор. За достъп до 16KB памет Адрес, ред LSB 14 бита на адресния ред е достатъчно. Но какво ще се случи, ако микропроцесора се опитва за достъп до някакво място, което е отвъд 16KB? Как трябва да се работи, докато правим процесор базиран дизайн?

[QUOTE = mr_vasanth 1141127] Но какво ще се случи, ако микропроцесора се опитва за достъп до някакво място, което е отвъд 16KB [/QUOTE] Това може да зависи до голяма степен на адреса схема за декодиране осъществява в процесора и дизайн верига. Обикновено в реално хардуер, тя може би е определено или просто обгърне, обръщайки се изпълнява съхранение и. [QUOTE = mr_vasanth 1141127] Как трябва да се работи, докато правим процесор базиран дизайн [/QUOTE] Аз не съм сигурен, че тази тема принадлежи на "Електронна Начално въпроси". Е процесора дизайн се прави в HDL? Ако е така, мисля, че трябва да се придвижи конеца по-подходящ раздел. BigDog

Hi BigDog, имате ли някаква идея, когато ще напусне адресното пространство неопределено, когато ще приключи около и кога ще достъп до същата изпълнява съхранение. Аз просто искам да види на разликата в архитектурата условия.

От 64K адресно пространство, 16K присъства и горните редове адрес няма декодирани, 16K просто ще се отразява четири пъти. Така места, 16384, 32768, 49152 ще бъде същата като място 0. Места 16385, 32769, 49153 същите като място 1, и т.н. (докато не достигнете следващата зона на огледалото). С огледало = не е "копие" на място / памет, но едно и също нещо "видими" в няколко различни места. Така че пиша място 16384, прочетете тази стойност от място 0 и др.

@ RetroTechie - добро обяснение. Всъщност имам няколко ранни дъски за развитие, които подобно поведение. @ Mr_vasanth - Очевидно да се избегне тази обвивка около / огледало поведение всички адресния ред трябва да се използва в схемата за декодиране. Отивам да се премести тази тема в съответния раздел, защото мисля, че темата е отвъд елементарните електроника. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back