Предложете ми snubber верига за управление на моторни DC PWM

• Thread starter T Quadir Choudhury
  • Start date
T

T Quadir Choudhury

Guest
Имате DC (PM тип) Motor 180V, пълно натоварване Текущи ~ 3А (1 HP) бях с помощта на верига с генериране на 555 квадратни вълни и PWM (модулация) за контрол на скоростта. Е използвал IRF250N. При шофиране малък двигател е ОК, но когато се използва както по-горе на MOSFET е разрушена. Може ли някой да предложи snubber CKT за по-горе комбинация. Не, аз не знам на индуктивност на мотора. Може да има някои ценности, с които мога да започнат експерименти

Знаете ли, има обратен диод в мотор?

Можете MOSFET също е доста близо до захранващото напрежение с макс VdS на 200V, използвайте по-висока MOSFET напрежение. Алекс

Да, диод има топла и изгорени. Аз също забравих да спомена, че 555 е производство на пл. вълна Hz 1.5K само PW е модулиран. Имаше въпрос за това, което бързо диод за usel

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 06:20 ---------- Предишна публикация е в 06:18 ----------</span></span>
Благодаря, ще видя какво се предлага тук

Още един въпрос, защото не е ясно от описанието, имате ли подходящ драйвер MOSFET или не ви хранят 555 изход директно към порта? Ако не разполагате с подходящ драйвер тогава превключване загуби на MOSFET ще бъде висок (бавно включване / изключване) и това ще увеличи потреблението на енергия и топлина на MOSFET. В малките натоварвания може да се размине с нея, но като натоварване напрежение / ток увеличава вие ще имате проблеми. Има ли вашата MOSFET прегряване? Алекс

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back