Предложения за текущата измерване RF

G

Guest

Guest
Бих искал да се измери доставени власт в една система с импеданс signicificantly, които са различни от 50Ω (предимно капацитивно съпротивление с малка реална част) и с течение на времето променлив товар съпротивление.Мисля, че е най-точен начин за измерване на напрежение и ток вълна effextive ценности и разликата между тях и фаза от изчисляване на мощност.Надявам се, че имаме решение как да се изгради на напрежението сонда, но не съм сигурен в коя посока да отида да взема един ток, тъй като настоящата варира от 0.1-200 А и работна честота е в диапазона 1-20 MHz.
Има ли някой, който се е опитал да използва Rogowski намотки в такива приложения?
Или някой има друга идея как да индуктивно двойка сонда с RF сигнал поддържане на динамични и фаза отговор под контрол?
Всеки опит с използването на двупосочна ватметър в такива приложения?

Оценявам всеки отговор.

Благодарности,
Г.

Можете да използвате текущата трансформатор с резистивен товар да се напрежение, пропорционално на ток.След това използвайте резистивен делител да получите напрежение.Пусни тези две до четири квадранта MPYxxx мултипликатор IC.(XXX е номера на модела, не мога да помня ръка разстояние от този, който работи на 20 MHz.) Това ще се умножава ъгъла фаза под внимание и ще се окажете с DC (Low Pass филтриран) ниво, пропорционално на реална власт.

Много ви благодаря за вашия отговор, обаче, имам следните притеснения относно RF токови трансформатори:
1.Размер на ядрото и линейност отговор
2.Динамичен обхват, тъй като първоначално ток е 0.1-100 A.
3.Средно по ликвидация трябва да има голям брой завои и от паразитни ефекти ще бъде доминираща при 20 MHz.

Имате ли някакви производителя, специализирана в тази област прилагане?

Можете да опитате да изгради проста детектори връх на базата на бързо диод, бързо сравнение и кондензатор и измерване на напрежение спад през мощност резистор ..
Просто друга идея ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back