Предавателни от PIC към компютър с RS232

O

ohmstable

Guest
Опитвам се да предават A / D Реал проби от PIC микро към компютъра.Сега аз имам връзка RS232 работа.АЗ проверка, че чрез провеждане на терминален емулатор и с СПМ изпрати някои ASCII.

Аз съм искам да направя на софтуера страна на персонални компютри в ВБ, защото искам да бъде в състояние да се парцел на ADC проби др.Аз не съм много опитен с VB така че аз се чудех дали това ще бъде лесно да се направи?Мога да ВБ Bashing малко?Аз също искам да приложат КРС.

Всеки, който има някои например код, който получава HEX данни чрез RS232?Трябва да се започне от нещо.Всички предложения ще бъде страхотно.

Ohmstable

Това не е толкова heawy.Имате право да използвате MSCOMM контрол и прочетете всички данни в помощния файл.

Първо трябва да го открие> Отвори> и след това можете да изпращате и recive данни.

Моля, запознайте се помогне и ако вие ще имате някакви въпроси не се колебайте да поискате!

С уважение!

Аз се опитвам колкото се правиш, но не може да контролира всеки бит на 8bit данните от паралелен порт.можете да изтеглите някои компонент демо от кислород софтуер

Искаш да кажеш, паралелно или сериен порт.Тъй като не можете да контролирате паралелния порт с контрол MSCOMM.Ако wan't за достъп до отделни битове, отколкото ви се наложи да използвате операции взрив малко.

С уважение!

Ще някой ми каже какво е MSCOMM?Аз съм го изслуша за първи път!

Имам един примерен код, наречен TxRx в VC , която е почти всички варианти на серийни port.You да следвате едни и същи функции на API в program.For ВБ този код отидете

www.programmersheaven.com

и търся за "TxRxCoomunication".
Надявам се, че е полезно

С уважение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back