Превключване на GTO тиристорен инвертор 3-фазен

P

pns2050

Guest
Здравейте, аз се опитвам да си върша Старши проект на годината, за която е DC към трифазно AC инвертор. Аз се опитвам да се постигне, че използването на Gate изключите тиристори (BT-157) и PIC16f88 за задействане. Проблемът е, че PIC не изведе отрицателно напрежение, което е необходимо да изключите GTO тиристори. Опитах се да се използва една оп-усилвател (LM741) в обръщане режим, за да обърне поляритета на изхода на PIC, което наистина изглежда да работи на осцилоскоп, но когато се опитах да изключите / тиристорен е резултатите не са положителни. Ще бъде ли възможно да ги контролираме начина, по който аз се опитвам, или трябва да се търси в друга посока? Наистина прекарах много време, опитвайки се да разбера това и мога да го да работи, всеки намек / идея ще бъде оценена. Благодаря

Защо бихте искали да използвате такъв компонент, като може да има алтернативи (IGBT)? "Проблемът" с GTO е, че трябва да тегли много ток от порта (по време на кратък период от време), за да го получите в изключено състояние, отново. Това изисква от вас да управлява порта под катод ниво.

В моя университет те вече направи един инвертор фаза с помощта на IGBT, така че надзорен орган ми искаше да го направя, използване на тиристорни и също го прави трифазни. Открих интересно, така че започнах тази идея. Искаш да кажеш, че не е възможно да има желания изход, използвайки текущите компоненти?

[Quote = pns2050 1038268] Здравейте, аз се опитвам да си върша старши проект на годината, за която е DC към трифазно AC инвертор. Аз се опитвам да се постигне, че използването на Gate изключите тиристори (BT-157) и PIC16f88 за задействане. Проблемът е, че PIC не изведе отрицателно напрежение, което е необходимо да изключите GTO тиристори. Опитах се да се използва една оп-усилвател (LM741) в обръщане режим, за да обърне поляритета на изхода на PIC, което наистина изглежда да работи на осцилоскоп, но когато се опитах да изключите / тиристорен е резултатите не са положителни. Ще бъде ли възможно да ги контролираме начина, по който аз се опитвам, или трябва да се търси в друга посока? Наистина прекарах много време, опитвайки се да разбера това и мога да го да работи, всеки намек / идея ще бъде оценена. Благодарим Ви, че [/QUOTE] U може да държи порта с фиксирана на NEG bais и снимката ще го замени от организациите на производителите импулси, какъвто и да е начин, доставката отр фаза ще бъде заснет на разстояние GTO. виж

Аз съм ще се опитам това .. Повече идеи? Използването Op-Amp в обръщане режим, не ще я накара да работи? С малкия ми опит не, но мога да се прави нещо нередно ...

Много вероятно не сте в състояние да тегли достатъчно ток от порта, за да го изключите достатъчно бързо, като "врата изключите печалба" е ниска. Ако използвате в 2A анод ток, може да изисква отрицателно порта пулса на над 0.5A, за да се прекъсне заключване състояние достатъчно бързо. Вие определено трябва да се запознаят с работата на тиристорен GTO преди да го използвате. Опитайте търсене с: порта изключите печалба тиристорен

WIM ... ПНС. Моля, проверете ми връзка написали и ф ще разберете. сега проблемът е как отиваш до порта, шест 6 GTO Всички Гейтс изолирани един от друг. Отговорът е 6 опто изолатори.

dselec ви благодаря, аз ще прочетете в подробности и да го пробвам .. Аз ще публикуваме всеки резултат да получа

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back