Практически начин за измерване на MicroStrip импеданс

S

surfing

Guest
Тук е моят метод за измерване на ustrip Стъпка 1 импеданс. Направете едно пристанище за калибриране в края на Стъпка 2 тест кабел. свържете устройството и мярка 50 ома Step3 натоварване. анализира S11 данни, средната точка на този кръг представи ustrip характеристики. импеданс.? (Този метод игнорира ефекта на конектор) тук са 2 JPG. за да илюстрира метод Има ли някакъв проблем в моя метод?

Здравейте, аз мисля, че това е един много ясен начин за определяне на Zc на MicroStrip. Освен това, можете да измерите отговор на най-ниските линия (2 порта, не прекратява с резистори). След това можете да прехвърлите файла paremeter измерените 2 порта S на симулатор микровълнова верига и промяна на съпротивлението на двете пристанище simulatneously, за да получите S11 (S22 и в същото време), за да се превърне в място в центъра на диаграма Смит. Характерните импеданс на пристанищата е характеристика импеданс на линията. Можете дори да използвате TDR (Time рефлектометрия Domain) функция на вашия NA да се елиминира влиянието на формата конектор прекъсване измерва S парс чрез прилагане време gateing. Предимството на това е, че не е нужно да се грижи за резистор точност, заземяване ефект, parasitics и т.н. Мога да използвате този метод от време на време, за да получите charactheristic импеданс от някои забавни линии, които аз analize в EM симулатор без параметър порт изчисление опция. flyhigh

Flyhigh, Благодарение на вашето мнение. Аз съм малко изненадан, защо някои хора са интересни за тестване импеданс MicroStrip е? ще те по-скоро вярвам, софтуер симулатор от измерване от themself?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back