Попитайте програмист за DS87C550

B

binhqt

Guest
Току-що се DS87C550 и DS87C530 (проби от Далас). Но аз не знам как да програмирате товар за него. Били ли сте някой да има схеми за програмист за него (натоварване на шестнадесетичен файл в тях). И аз имам друг въпрос. Имам DS80C320. това е romless, и знам, че ако искам OT го използвате, трябва да използвате външна памет. Но аз имам никакъв опит в тази област. Ли някой има опит в тази област да ми помогне? Схема и проба изходния код. Благодаря.

Отиди на този сайт: http://bit.kuas.edu.tw/ ~ 8051 / Там ще намерите AT89C52 програмист. Можете да използвате една и съща програма за програмист DS87C550 или други 8051-ядрени микроконтролер с Eprom. Във вашия случай ще трябва да се изгради ZIF адаптер 40-пинов 8051 до 87C550. Свържете само тези щифтове, които се използват в програмирането. Ако имате проблеми - се върне и да задават въпроси. Има изобилие от членовете готов да ви помогне .. Свързване на външни EPROM / ROM, RAM, I / O и RS-232: http://www.pjrc.com/tech/8051/dev-board-desc.html Имайте предвид, че кодът за външна EPROM е идентичен с код за вътрешен EPROM и само правилните хардуерни връзка е необходимо. С уважение, IanP

Как да се изгради един ZIF адаптер 40-пинов 8051-към-87C550. Ли някой, който дори да направите това, моля да ми дадете схематично.

Кое имаш: 80-PIN QUAD FLAT PACK (14,0 мм х 20,0 мм) или 68-ПИН прозорец CLCC ZIF тест гнезда са доста expencive .. Във всеки случай може да се наложи една PLCC68-DIP-40 адаптер, подобна на тази на от приложените PDF файл. Както казах, на този мини-PCB ще трябва да се свърже само тези линии, които са необходими за програмиране на 40-пинов 8051 versionP1.0-Р1.7 като A0-A7, P2.0-P2.7 като A8-A15, P0.0-P0.7 както D0-D7, XTAL1, ... виж линка от предишния пост .. С уважение, IanP

Връзката трябва да бъде наред, тъй като, когато аз кликнали върху него се отваря този сайт .. Във всеки случай, приложен е схематично от него .. С уважение, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back