Помощ!

E

eexuke

Guest
Аз отивам да проектират високи показатели, 8-битови процесора, за да тичам Linux & Staroffice.I съм сега проучване на изпълнимостта на този проект.

За процесора, ако мога да го направи много бързо, да речем, 1GHz в 0.13um, може би той може да отговори ми needs.But за памет и други аспекти, напълно съм не idea.The трафик на 8-битов CPU е наистина ограничен.

Някой може ли да ми дадете някои предложения?

Благодаря & лък!

Не е 8-битов Линукс дистрибуции навсякъде .... и най-вероятно никога няма да (о;

Какво мислиш за адрес гама?
Защо не става с 16-битов и 32 вътрешни и 32 битови регистъра пространство битов адрес?В Blackfin DSP е пример за 16-битова знам и който е работил с Linux поддръжка (uClinux).

Благодаря ви за съветите!

Всъщност, аз съм на това проучване, тъй като на 8-битов CPU е по-евтино и по-ефективно, отколкото 16-битова или 32-битов колега.Аз просто искам да знам за трудностите и пречка за изпълнение на Linux на 8-битова машина.

Ами .. може би първо трябва да започват с:

Кои-та са подкрепени от ССЗ toolchain ... в противен случай ще трябва да изгради собствена GCC / binutils, определени за нея .... макар че има няколко документа как да пристанище на новата структура не е толкова лесно ... особено binutils е по-трудно ...

Davorin написа:

Ами .. може би първо трябва да започват с:Кои-та са подкрепени от ССЗ toolchain ... в противен случай ще трябва да изгради собствена GCC / binutils, определени за нея .... макар че има няколко документа как да пристанище на новата структура не е толкова лесно ... особено binutils е по-трудно ...

jhonny_yang написа:

Аз не мисля така Линукс подкрепа за 8-битови CPU, но може би е възможно за 16 битов процесор.

Операционна система използва само за сложна система.

Благодаря ви за предложения.
Знам, че няма 8-малко CPU, че може да поддържа Linux now.The пропускателна способност от 8-битов наистина е ограничен за комплексно OS.But, има ли начин да се компенсират за това?Например, ако на 8-битов процесор и системата си за автобус е достатъчно бързо, например, не повече от 800MHz и 200MHz честота на предната шина, мога ли да пускам Линукс на такъв тип система?
Така че аз съм нетърпелив да се запознаят с хардуер потребление по време на Linux тичане, за да знам дали е възможно да бъдат подкрепени от бързо 8-битов процесор.

Тя не е за MHz (о;

Има много 68k тактова честота 16MHz в движение uClinux (о;

Това е повече за вътрешното представяне ... ако го направя като 68008 с външни 8-битов автобус само тогава аз не виждам проблеми ...

За мен един 8-битов CPU е като Z80 с ограничен обхват адрес ... и затова никога няма да Линукс ..., тъй като се изисква 32-битов адресно пространство ...

Здрасти ...Имам интерес към този проект ...
Нека ви дам някои отражения на собствените си .. Ако вашият реален проект е да се изработи CPU и да го правят някои хубаво ..то има смисъл ..
В противен случай ..е само въпрос на вкус CPU ...какво може да се извърши с тежък товар система работи на лека CPU?

И в двата случая само CPU, което има смисъл е AVR !!!!!!!!!!!!!
Налице е GNU Dev веригата ... така че да могат да се опитат да съставят Clinux. И
вероятно тези чипове са достатъчно мощна, за да се направи нещо полезно!
Обърнете внимание първо да видим дали това не е направено още! ..
Сега, ако вашият основен интерес е да се изработи .. CPUдобре AVR набор инструкции също има смисъл ..
Има някои AVR отворени сърца ..в www.opencore.org
най-малко няма да започне от нулата .. и по-късно и ще се опитат да coud дизайн примитивен MMU като avlaible един в triscend Е5 (8051 сърцевина
тя прави някои виртуална памет чрез картографиране банки.).
Така че може да започне веднага с пристанището на Clinux на AVR един видим какво си neet да приложи в хардуера!
на GNU верига е там!Така се AVR Оценка дъски!

Успех ..!

Наказанието изглежда да са масивни, когато се опитват да тече 32BIT ОС с микро 8bit ....Необходимост от допълнително пространство в паметта е точната причина да отида за по-сложни микропроцесор, на първо място.Извънредни иск нужди изключителни доказателства за обратното, че до ....Това е добре за хоби проект.Но, за други работи / изследователски ориентирани проекти, може би искате да мислят два пъти.

Съгласен съм с eltonjohn AVR, че е добра отправна точка.не е нужно да се инвестират много време на време за предварително да се тества идеята.Тя ще бъде бавно, когато се сравни с вашата целева система.Но, оценката на режийните е същото ...BTW, ако сте посочили uclinux отколкото Linux в началото, не се нуждаят от MMU ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back