Помощ: RF към DC преобразуватели

S

sbhalerao

Guest
Здравейте на всички
Аз преди това са публикувани молба за помощ относно hte същата тема и аз го взема много отговори!Благодарение на всички вас, момчета!
Моята основна approac остава, както следва: --
I предприема радиочестотна енергия, използвайки microstrip пластир антена, поправка и да получите DC правомощия да пуснете сензор възел ...
До сега съм бил в състояние да получи около 0,2 V на изхода и трябва ~ 3 В.
Аз съм, получаващи радиочестотна енергия чрез антена и пречистване с помощта на Agilent Zero пристрастия Schottky диодни.Имам плаща дължимото внимание към импеданс съвпадение ..Отново много ниска мощност е необходима на продукция (около 1 микроват) - така всичко, което искам е 3 V и много по-малко текущи ..Искам помощ по следните въпроси: --
1) Може висок Q съединение между антената и токоизправител схема помогне да се даде желаното напрежение размножаване???
2) Мислех, че за използване на DC-DC такса помпа ...Може ли такава такса помпа да се използва, когато захранващото напрежение toit е само 0,2 V?(Имам виждал такса помпи с захранващото напрежение от около 1,2 V) ..Отново проблемът е DC biasing както аз съм захранване на датчика възел с радиочестотна енергия!
Като благодари в аванс.
Pheonix

Вземете DC изход (0.2V) и използвайте compartor верига (оп-ампер) с gnd като ориентир.когато продукция (0.2V) е над gnd (0V), Вие ще получите продукция от ОП-ампер равнява VCC (5V).

Тук можете да намерите примери за преобразуване от 0.3V до 3V по 1 ma:
ftp://ftp.sii.co.jp/pub/ic/speed_dt/dt_sht_e/power/S882Z_E.pdf
Така че вашата задача ще бъде да се повиши до входа напрежение от 0,2 до 0,3 (ако е възможно???) ..
С уважение,
IanP
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Вие cann't вземе този начин, ако имате нужда от повече енергия, отколкото няколко UW.
Ако имате нужда от 2/3 V @ 2/3 UA имате фураж от антената не на 50 ома но highter импеданс точка, например при 200-300 ома - отблизо на ръба.И вие можете да използвате диодни напрежение множител, търсене в Google за препращане, опитайте rectenna * * * или радиочестотната идентификация Tag *
Agilent имат някои appnotes за това, както го помня.

Да, съгласен съм с умножаване диодни.Първо се импеданс до по-високо от вас може да има толкова много напрежение RF налични (но по-малко ток),
а след това използвайте няколко диоди да умножи напрежението.

заседателна зала написа:

Вие cann't вземе този начин, ако имате нужда от повече енергия, отколкото няколко UW.

Ако имате нужда от 2/3 V @ 2/3 UA имате фураж от антената не на 50 ома но highter импеданс точка, например при 200-300 ома - отблизо на ръба.
И вие можете да използвате диодни напрежение множител, търсене в Google за препращане, опитайте rectenna * * * или радиочестотната идентификация Tag *

@ gilent имат някои appnotes за това, както го помня.

Здрасти

Моят проект е около rectenna също.Мога да получи 1,2 V от моя дизайн.За получаване на високо напрежение не съществува някоя coverter, ти просто трябва да се повиши ефективността на системата ви, след съвети май може да ви помогне да:
1 - Използвайте висока печалба microstrip антената около 6 dBi
2-В resonase frequeny е антената desin един съвпадащата токоизправител.
3-използват два BSF в две страни на диодни да се премахнат всички RF (в товара страна) и хармоници от основните честота (антена страна).

Аз popose, че на първия етап не се използва антена, insteade, сигнал генератор в frequncy че е съвпадащи с токоизправител може да ви помогне да тествате токоизправител.

С уважение

Здрасти

Аз съм се интересуват от вашия проект.Бихте ли любезно споделяте проекта подробно с нас?

MM

Това е много интересен проект, аз също работят с безжични възли, които аз съм мислене за използване на енергията Harvestinmg на власт на възли.
Там е дружество, което прави този вид на продукта, който им демо нещата при нас и те биха могли власт начело с радиочестотна енергия реколтата.
Аз ще ви изпрати от името на компанията, веднага щом си спомням името им.

Това би било прекрасно.С нетърпение очакваме да получим информация.Моля пишете на manozjoshi (AT) gmail.com

Благодаря

MM

тук е много хубава книга за това.

Да са работили по подобни неща за известно време.Аз съм много сигурен, че това може да работи (един часа ми направи голяма работа).Няколко неща трябва да се обърне внимание: 1) Вашият импеданс съвпадение мрежа не работят добре.Началната guss на съвпадение трябва да започне с подправка модел от дейташитове.2) токоизправител структура.Можете да намерите много неща за радиочестотна идентификация от IEEE.

Успех,

Здравей Sbhalerao,

Моят проект MSE бе rectenna.В voltageyou може да получи е много ниско, по-голямата част от докладите можете да видите напрежение от около 2v.най-критичната точка е съвпадение betwen елементите на rectenn: antena и диодни филтър, натоварване и диодни филтър.Ако дизайн мулти раздел съвпадение на веригата ще имат широколентов съединение, което може да ви помогне в съвпадение.

УспехДобавени са след 1 минута:Също така висока печалба антената може да ти помогне.

Здрасти,

Iam също работи по rectenna дизайн за животновъдството идентификация.

Може някой от вас да ми кажеш какво е правилният начин да правиш импеданс съвпадение и намирането на Рин и Синди на напрежението мултиплициращо верига.

Аз съм като проблеми в опитва да simualte входния импеданс на настоящия мултиплициращо верига.

Там е много стара книга, озаглавена "Power токоизправител анализ и дизайн".
Jari Паскал.

IEEE сделки по схеми и системи - vol52, № 12, дек 2005благодарности
srinivasan.

Уважаеми Всеки,

Хармонична отхвърляне Имоти антени може да miaturize на rectenna система и поради премахването thbe BPF между антената и диодни на ефективност ще бъде увеличен.Моята книга за IEEE това отношение е в прикачения файл.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back