Помощ с CST: Microstrip Антена

C

crazy_dude

Guest
Здрасти

Аз трябва да симулира 10 GHz МС антена.
ξ = 4,3 субстрат = 1.6

IE3D отказва да определи пристанище за тая дума дебелина на честотата съотношение е голям.
Тогава аз се опитах CST, а издаването му предупреждение.

"Някои видове посадъчен по-висока в пристанище 1 не са били cosidered в изчисляването време домейн. Това най-вероятно води до inacurate енергиен баланс. Помислете за намаляване на пристанище или да намали размера горната граница честота"

Моят въпрос е защо аз съм се тази грешка?Въпреки, че IM получаване на резултатите се надяваме, както atenna резонанс на желаната честота.Все пак аз съм заинтересована да знам защо получавате това за грешка.Както в пример аз чета 10 пъти по ширина и височина е 5 пъти по-добре да се определи пристанище вълна.Аз използват по-малко измерение все още имам по-горе грешка.Също така искам да знам какво е вълна пристанище и как мога да го определят?В CST Трябва ли да вземат пълния лицето на граничи поле, за да го определят?Опитах се Google, но не помага много.

Здравейте crazy_dude,

Ако разбирам правилно, ти нахрани антена държавите-членки с помощта на microstrip.
Обикновено, размерите, които сте посочено по-горе следва да определи РГ пристанище много добре.
(Предполагам, че знаете как да "окото" на площ порт).:

Но:Това зависи от геометрията на вашата структура.
Например:
1.Ако microstrip линия фураж е вградена в метална плоскост с разликата в съобщение, Вашият пристанище вероятно е достатъчно голям, за да се възбуди една coplanar режим линия (както overlapps краища на метални равнина).

2.Ако платката съдържа няколко проводник и диелектрични слоеве, вашият порт overlapps по-ниско (или повече) слоеве и възбужда паралелен режим табела.

Опитайте с по-малка вълна порт, който припокрива линия държавите-членки и геометрия земята самостоятелно (дори ако не си, както е препоръчано от употреба).

Успех,
Стр.

Здравейте, Crazy_dude:

IE3D трябва ви позволи да се определят на пристанището.Ако продължи симулация, IE3D трябва да доведат някои резултати, за да ти дори помислих, че не може да гарантира точността.Когато подложката е твърде дебели в сравнение с дължина на вълната, традиционната теория мрежа микровълнова няма да работи.Това е причината за предупреждение от IE3D или други софтуерни пакети.В някакъв смисъл, трябва да избягват да използват такива дебели субстрат, защото не може да получите добри и последователни резултати от нея, тъй като резултатите от нея са зависими от много неща.Тя може да бъде добър и може да бъде лошо в зависимост от това как се свързвате тази антена към други части на вашата система.

С уважение.

Здравейте pushhead и Jian
Отколкото за помощ

Да аз съм с microstrip захранващия тръбопровод добавям.
слой земята метални 20x20x.01 mm
субстрат (ξ = 4.3) 20x20x1.6 mm
антена и нейната структура фуражи с тънък метал.антена размер е (9.1x6.5)

Опитах се намаляване на пристанище размери, но излезе с ново предупреждение, че х броя на критичните клетки са били разширени, за да пълен размер.И старите предупреждение за по-висока режим е също така идва заедно с него и след известна степен тя каза, че пристанището размер е твърде ниска, за да симулират.

За IE3d да го даде предупреждение, че резултатите могат да бъдат симулирани и inacurate.Сега антена е проектиран за 10 GHz и резултатите, които тя дава са от 9 GHz, което прави огромна разлика и това ме накара да се смени CST.

Чувствам се зле да се каже, но IM доста n00b в микровълнова U така може да ми каже темата на ограничение.всички PDF или линк ще бъде добър, но дори и името на темата ще бъде наред, така че мога да търсите някакъв материал в книгата.
Също така IM много заинтересовани да знаят какви са другите параметри, които влияят на ефективността при използване на дебела подложка.Аз наистина нужда от това нещо.Всичко, което знам, че тя произвежда повърхност вълни и причините фалшиви лъчения.

можете да качите и геометрия файлове (*. Министерството на отбраната, *. номинална) или MayB снимка на антената оформление?

С уважение,
Стр.

Здрасти

Хмм ..Той е работил някой как.Аз намалена само на височина на пристанището, по съвет на приятел и тя работи.Така че моята окончателен размер на пристанището е 20x5 mm

Вторият проблем "х броя на критичните клетки са били разширени, за да пълен размер" Намерих на проблемите е - при определяне ми пристанище взех -. височина от 01 до 5 мм.
Точката за да бъде забелязана тук е, че взех земята самолет (от 0 до -. 01 мм) (дебелина .01) по сметката.И това е създаването на проблема.Аз не знам защо, но аз взех от 0 до 5 и този проблем беше решен
Мисля, че аз чета в CST наръчник, който се грижи за земята самолет.дори ако си истински какъв вредите, ако мога да го включа в моята пристанище?

Здравей, Луд пич: Опитах антена си на IE3D.Това прогнозира резонансната честота на 10,1 GHz и е близо до това, което предназначени.Аз не съм сигурен защо имаш резонанс в 9 GHz.За тези липсващи размери, аз използвам на входа дълбочина от 1.45 mm и линията фураж ширина = 1 мм.Емисията линия е отвъд ръба от 2.55 mm.Приложени са файлове.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Изглежда аз имам старата версия на софтуера.Имам 10,0 Аз ще отида и ще опитам в моята лаборатория там те са 11 Надявам се, че един ф използва.Той не се отвори в 10.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back