Помощ с хармоничен баланс Simulator (ADS) за текущия глад VCO

B

bala1302

Guest
Когато се опитам да симулира ми глад VCO с симулация HB как трябва да го тествате? Използвал съм OscPort, но аз не съм сигурен как точно да се получи на изхода.

IIRC, вие трябва да свържете устройството OscPort от изхода към входа на веригата по време на изпитването. Така че, вместо като в интернет като източник (което не е писано да бъде), трябва да има една страна, обвързани с порт 1 и други терминални, обвързани с два порта на вашия DUT. Вярвам, че тя работи чрез оценка на електрически печалбата на системата ... печалба> 1 = колебание. Можете също така да искате да пуснете своя дизайн като прост преходни анализ на първо място ... тогава можете да видите, ако това е дори стартиране. След като знаете това ще започне и поддържане на осцилация, тогава можете да се премине към анализ HB след променяте вашия дизайн да удари желаната честота на работа.

Аз се опитах Преходно Анализ открих трептения, които да бъдат продължени. Получа ми желания централна честота 400 MHz. Свързах OSCPort като сте казали е, че правилното, защото аз все още не получавам нищо на изхода.

Щракнете два пъти върху обекта OscPort, щракнете върху бутона Помощ, и прочетете помощния файл. Той ви казва, къде точно този обект трябва да бъде поставена във вашата верига (по принцип, във вътрешността на обратна връзка). Не мога да видя какво е вътре в DUT, така че не мога да бъда по-конкретен от това.

щракнете два пъти върху обекта OscPort, щракнете върху бутона Помощ, и прочетете помощния файл. Той ви казва, къде точно този обект трябва да бъде поставена във вашата верига (по принцип, във вътрешността на обратна връзка). Не мога да видя какво е вътре в DUT, така че не мога да бъда по-конкретна от това.
Нека ви покажа какво има вътре ми DUT. Надявам се, че ти казва нещо. Благодаря ви!

Нека ви покажа какво има вътре DUT ми. Надявам се, че ти казва нещо. Благодаря ви!
Аз не съм запознат с страдаща от липса на текущата топология на осцилатор, така че вероятно няма да бъде голяма помощ от тази точка. Всичко, което мога да ви кажа, е да прочетете на OscTest и OscPort определения компонент (Помощ), и прилагането им във вашата верига, съответно на тези посоки. Може би има някой в ​​този форум с опит конкретно с този дизайн. Аз трябваше да направя балансиран дизайн осцилатор, използване на източник дегенерация за клас проект, но това е била единствената ми опит с използването на обекта OscPort. Спомням си, че работи доста добре, веднъж е инсталиран правилно. Можете да опитате пускането на правилното захранващи напрежения и натоварвания върху DUT си, а след това свързва OscPort в паралелно с DUT (стрелка, сочеща към входа). Това по принцип трябва да се намира в пътя на обратната връзка ... може би това е всичко, което бих отнеме да стигнете до вашата система, за да "пее"?

Надявам се, че работи. Все пак разберете как да го направя. Но ти благодаря!! :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back