Помощ с настоящите огледало симулация

S

sjamil02

Guest
Здравейте всички, аз съм основен токов кръг огледало, както е показано в прикачения файл. Референтен ток е до ~ 24uA. За да настроите изходен ток два пъти позоваването, трябва да се увеличи W3/L3 два пъти по-голям от W1/L1. Тук е проблемът. В моята симулация, W1/L1 = 3u/3u, M = 0, W3/L3 = 6u/3u, M = 0. Обърнете се към waveform2 -> Йо = 80uA # Сега с една и съща настройка, W1/L1 = 3u/3u, M = 0 и аз W3/L3 = 3u/3u, M = 2. Обърнете се към waveform1 -> Йо = 50uA # (Близо до очакваната стойност). Защо има несъответствие между тези два симулация. Моето разбиране е W3/L3 = 6u/3u, M = 0 Същото е и с -> W3/L3 = 3u/3u, М = 2 ....... Не е ли? Im объркан! Оценявам никакво обяснение. Наздраве SJ

Здравейте, аз не съм сигурен, че ако ви M = 0 причинява проблема. Опитайте се да го замени с М = 1. Удвояването на размера прави M = 2. Се надявам, това помага.

[Цитат] Аз не съм сигурен дали ви M = 0 причинява проблема. Опитайте се да го замени с М = 1. Удвояването на размера прави M = 2 [/ цитат] -> W1/L1 = 3u/3u, М = 1 и W3/L3 = 6u/3u, М = 1 ---> Йо = ~ 80uA -> W1 / L1 = 3u/3u, М = 1 и W3/L3 = 3u/3u, M = 2 ---> Йо = ~ 50uA Все едни и същи. Изглежда, че разминаването идва от създаването на M? SJ [/ цитат]

М = 2 не е същото като удвояване на ширината на транзистор (и аз не съм сигурен за идеята за използване на М = 0 - единство е по-нормално). М = 2 предполага, са поставени паралелно два еднакви транзистори - трябва да бъде в състояние да потвърди, че в симулация. IFT тук обаче е ширината намаление в този процес, така 3um съставен завършва като 2.5um, използвайки две паралелно изглежда като 5um широк като има предвид, че изготвянето 6um широк би довело до 5.5um широк транзистор. Надявам се, че има смисъл! Какво процес използвате? Кийт.

Hi Keith, Благодаря. Да, прав сте. Аз го confimed в моята симулация. Аз съм с 0.5um технология (ниво = 7) само за академични цели. Като се има предвид в модела на файл Wint = 7.56E-7 и Lint = 2.67E-7 Weff = Wdrawn-(2 * Wint) и Leff = Ldrawn (2 * Lint) За Wdrawn / Ldrawn = 3um/3um = 1 -> weff / Leff = 3um-(2 * Wint) / 3um-(2 * Lint) = 0,6 Благодаря за насърчаване на обратна информация. Просто натиснете, ми помогна бутон. Наздраве SJ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back