Помощ за PLL

C

calven303

Guest
Hi! аз съм първокурсник в проектирането pll.i искате да знаете първата стъпка от разработването на модел на поведение на pll.how бъде построен? днес, аз се опитах да се изгради модел на PLL просто използват клетки, предлагани от virtuso. например, аз използвали VCO във функционални лабораторията, филтър в rfLib и така on.i искате да заместите тези клетки, като се използва реално later.how клетки за този процес, какъв е правилният процес? дай ми малко помощ и съвети!
благодарности!

Знаете ли изпълнението на PLL, че се опитвате да постигнете?Това обикновено е добра отправна точка.А PLL е затворена система линия контрол, и това е малко вероятно, че едно просто хвърлят заедно ще работят.

Дейв

U трябва първо да знае как да се модела на PLL и след това започва симулация
също е много добър инструмент за проектиране PLL е systemvue

khouly

Много благодаря!
Аз съм четене на книга, написана от най-добрите, аз знам основните понятия за pll.i също kown на specifications.then каква е следващата стъпка? Как използват само за призрака да се изгради модел, идеален клетки и да зададете параметри?спецификации, ако са изпълнени, ще се спра на дизайна на основните клетки, и аз ще замени идеален клетки, с реалистично клетки, за да видят дали са met.how спецификации за този процес?
Дай ми малко помощ!
Благодаря отново!

Аз не се е възползвал от призрак, но аз използван MATLAB за симулиране на PLL в областта на науката, така и времето домейн

khouly

ако аз употреба спектър за изграждане на поведенчески модел, трябва да изгради модел на основни клетки, като използват VCO verilog_a? е по-удобно да се симулира PLL в транзистори ниво, използвайки спектър от matlab.right?

за системно ниво с високо ниво на абстракция можете да използвате MATLAB, така и verilog_A
но в ф транзистор ниво, могат да използват само призрак MATLAB Coz не поддържа симулация ниво транзистор

провери тази http://www.designers-guide.org/Analysis/
Има много ръководства как да се симулира фаза PLL шум с Verilog А

khouly

Аз съм се започне отново PLL дизайн също и тук ми предложи стратегия:

1.започне изграждането на модели за PLL в домейна АС.
2.дизайна на PLL параметри и да ги провери в AC вашия модел.
3.изграждане на модел преходно време за всеки блок се използват параметрите (това е препоръчително да се използва Verilog А в преходно време модели) U са проверени в AC домейн.
4.Уверете се, че изпълнението е, както се очаква.
5.започне изграждането на всеки блок в транзистор ниво и мястото на Verilog модел на блок от модела транзистор ниво и се уверете, че изпълнението не е засегната.(можете да използвате дори смесен тип модели Искам да кажа някои блокове са в ниво транзистор и други, са в Verilog А)
6.Поздравления U са свършили дизайн.

Много благодаря!
Каква е разликата между климатик и преходни модел?AC модел е линеен а преходен модел е nolinear? AC модел се отнася до заключване държавата?е преходен модел включва отключена държавата? и каква е разликата между Verilog-А и VerilogAMS?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back