[Помощ] за CLK в GAL

G

Guest

Guest
нормално, цифрова логика трябва да се syncronoused, аз искам да знам, че трябва да бъде?

Имам един случай:

въвеждане на логиката е механичен датчик за разстояние.стойността на този много е стабилен, когато ние го прочетете.функцията на логиката е просто превръщане на стойност от сензора в един лесен за четене.

В този случай, мисля, че часовникът не е необходимо, тъй като логиката е винаги работи при въвеждане siganl е стабилна.Е моята идея нали?

Какво е основното правило за избор използват или не се използват часовник за Гал?

благодарности

Здравейте урагана,

Ако изграждането на пулсации брояч (асинхронно), тогава, когато въвеждане на промени за увеличаване на броя, контра регистри ще премине през поредица от промени, с всеки регистър тактовата следващата, до краен резултат се получава.

Всеки един от тези междинни промени регистър продължава за ограничен време - ако използвате една и изход, ще видите, ценности, които не са "правилно" до всички регистри са готови превключва.

Това е мястото, където един синхронен брояч е полезна - всички регистри състояние промяна заедно, за да даде крайна стойност - няма междинни стойности.

Независимо дали имате нужда от часовник (или синхронен брояч) зависи от това, което правиш с контра продукция.Ако сте шофиране просто LED дисплей например, кратка междинните резултати не са от значение.Ако използвате бариерата да се разделят на сигнал и да я сравни, да представи друг изход, които биха могли да се разглежда като часовник, тогава вие трябва да използвате синхронен брояч.Освен това, ако сте четене на гишето с микроконтролер или други подобни, може да прочетете на междинни стойности, освен ако не сте на "брой готови" сигнал, или часовник.

Дали тази помощ?Ако не, моля, дайте по-подробно на това, което се опитваме да направим.

Аз съм живот CPLD и току-що са проектирани от логика порти (не в HDL) честота / период брояч, че използва четири 32-битови броячи - един синхронен да се разделят часовник в много бавно часовници, и три асинхронни с "брой готови" сигнали за на MCU.

Наздравици,
FoxyRick.

Здрасти,

Нищо не е стабилна в реалния свят.

Трябва да мисля за всички видове шумове при проектирането, особено с механична сензори.Така че, ако искате стабилен сигнал трябва някаква deglitcherizer.

Ако използвате асинхронни сигнал да deglitcherize сигнала с synchronuos цифрова схема или с проста схема RC.С верига RC не е нужно часовник, но трябва да се коригира RC constatnt.

Със синхронен дизайн верига не е нужно да е елемент RC.Така че решите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back