Помощ за 1.8V-5.5V 1MHz-20MHz дизайн кварцов генератор

• Thread starter hung_wai_ming@hotmail.com
  • Start date
H

hung_wai_ming@hotmail.com

Guest
Здравейте Имам нужда от помощ от кристал експерт. Аз съм проектирането на посочените по-горе кристал и аз използвах 5V устройство аз използвах прост инвертор с обратна връзка резистор от около 800k и аз може да има печалба в целия честотен диапазон на напрежение> 2.5V Точно под 2.5V, открих, печалбата пада до

сте използвали 5V устройство, изглежда, когато VDD

или можете да опитате едно устройство transcondutance, instend на CMOS инвертор

Опитах се на един NMOS GM етап с източник на ток, натоварване и се опитах да пристрастие на NMOS с различно напрежение от размера на съотношението на NMOS и настоящи натоварване, обаче, резултатите не беше добро, въпреки че изглежда малко по-добре от инвертор основа. Всяко по-идеи?

само Güssing без аналитични данни, опитайте съпротива>> 800k, може би няколко MOhm.

Здравейте висеше, мисля, че проводимост не е достатъчно голям, на толкова ниски voltage.You трябва да използват по-големи W, и в същото време използват по-големи L. опитайте отново.

[Цитат = hung_wai_ming (AT) hotmail.com] Опитах единния NMOS GM етап с източник на ток, натоварване и се опитва да измества NMOS с различно напрежение от размера на съотношението на NMOS и настоящи натоварване, обаче, резултатите не беше добро, въпреки че изглежда малко по-добре от инвертор основа. Всяко по-идеи? [/ Цитат] Какво означава, на "не е добре"? какво е вашето мин. отворен печалба линия сега? може да ви обясни по-подробно? Бихте ли могли да качите някои IMG?

Hi маслена ли ф мисля, че е осъществимо с използването инвертор основава първата верига?

[Цитат = hung_wai_ming (AT) hotmail.com] Hi маслена ли ф мисля, че е осъществимо с използването инвертор основава първата верига [/ цитат] Да, инвертор обикновено се опита първо, ако може да |? Negtive резолюция |> R, когато 20MHz @ 1.8V и 1MHz@5.5v.

Hi маслена, смених 3.3V подправка модел и не симулация. Нищо не се промени. В XOSC може да се люлее на 1.8V с печалба> 1. Аз проверих на ОП и е установено, че Vt е около 0.6-0.8V за NMOS / PMOS. За 5V, тя е 0.8-0.9V, 0.2V за по-високи. Ако се пристрастие инвертора използва 1.8V VCC, а след това на работна точка за 1.8V е около 0.9 и изглежда по този начин не може да се превърне на инвертора ефективно, ако аз използвах 5V устройство. Вместо това, ако използвам 3.3V устройство, има повече поле за това. Въпреки, че използвате 5V устройство, аз все още мисля, увеличаване на W / L могат да помогнат, но в симулация, то не е, аз се съмнявам, че е подправка модел, която е предизвикала този проблем. Както и да е, мисля, че за нормална ситуацията, аз трябва да могат да получат XOSC се люшка, дори и при 5V устройство.

Здравейте, hung_wai_ming, С теория, увеличаване на W / L могат да се срещнат 1.8V случай, но в случай на 5.5V @ 1MHz, печалбата може би твърде много, бъдете внимателни. на добър час!

http://www.edaboard.com/ftopic236947.html Както вече казах, GM има две ограничения: uplimitation и downlimitation. xosc ако искате да се люлее, GM трябва да между тях. Увеличаването на стойността на обратна връзка резистор ще увеличи период от тези ограничения.

Hi маслена, благодаря за вашата загриженост. Определено ще се грижи за него по време на моето симулация. Hi xusoso, просто искам да знам как се получи GM в симулация?

Здравейте висеше, получавам GM използва методът, описан в следните хартия з ** P: / / www.nxp.com/acrobat_download/applicationnotes/AN97090_1.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back